Szeretettel vár a Tech Soup a "Fiatalok ellenálló képességének kiépítése: Mi működik, mi nem, és hogyan változtassunk" című képzésre és közösségépítő rendezvényre, amely 2024. június 4-6. (kedd-csütörtök) között kerül megrendezésre Varsóban, Lengyelországban. Szeretnének teret teremteni az Európa-szerte fiatalokkal dolgozó aktivisták, oktatók és pedagógusok számára, hogy találkozzanak, tanuljanak és megosszák tapasztalataikat, amikor a félretájékoztatás elleni fellépés, valamint a szervezeti és egyéni ellenálló képesség témáiról van szó.

Az ellenálló képességet a szervezetek és az egyének mindennapi életének állandó elemeként fogjuk vizsgálni, és megtanuljuk, hogyan lehet a valóságot apró, de értelmes lépésekkel átalakítani. Foglalkozni fogunk a fiatalok és a felnőttek közötti különbségekkel és hasonlóságokkal a reziliencia építése terén, hogy személyre szabott válaszokat és megoldásokat keressünk.

KINEK SZÓL a képzés?

  • A dezinformáció, a reziliencia, de más területeken (különösen a fiatalokkal foglalkozó) dolgozó oktatóknak.

  • Aktivisták, civil szervezetek szakemberei és oktatók, akik fiatalokkal és fiatal felnőttekkel dolgoznak, mint a dezinformáció és az információ túlterhelés negatív hatásainak különösen kitett csoportokkal.

  • Aktivisták, civil szervezetek szakemberei és oktatók, akik többet szeretnének megtudni a dezinformációval szembeni ellenálló képesség témakörében (nem feltétlenül fiatalokkal dolgoznak, de szeretnének hasznos technikákat megismerni, amelyek más célcsoportokra is alkalmazhatók), és nem rendelkeznek korábbi tapasztalattal ezen a területen).

  • A részvétel feltétele, hogy az EU valamelyik tagállamában lakóhellyel rendelkezz.

  • Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre, így a jó angol nyelvtudás szükséges.

FONTOS TANULTAK

A képzésről a következőkkel térsz haza:

  • használatra kész keretrendszerrel és eszközökkel a szervezeteden belüli és a célcsoportjaiddal való munkához.

  • ismeretek, meglátások, valamint a jó gyakorlatok cseréje tapasztalt oktatókkal.

  • lehetőség arra, hogy kapcsolatot teremts oktató- és aktivistatársakkal Európa-szerte.

Regisztrálj még ma: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGDmedyZmOw3cJEflYWzISSqtdC7_rMz8Dkxz7v3cDMw_LZg/viewform

Jelntkezni 2024. május 12-ig lehet, a kiválasztott résztvevők május 15-ig kapnak visszaigazoló e-mailt.

További részletek: hu.hive-mind.community