A Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet most műhelyfoglalkozásokkal mutatunk be a szélesebb közönségnek. A Pride Fesztivál alkalmával az LMBTQ+ mozgalom rendszerváltás utáni történéseit vesszük górcső alá.

A program során hozott anyagok és a résztvevők tudása alapján közösen

  • idézzük fel, hogy mik voltak az LMBTQ+ mozgalom céljai és harcai ebben az időszakban,
  • gondolkodunk azon, hogyan kapcsolódunk mi a mozgalomhoz,
  • tárjuk fel, hogy mitől is mozgalom egy mozgalom.

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és kapcsolódó tapasztalatainkat. Gyere el te is, elevenítsd fel és bővítsd ki meglévő tudásod, kovácsoljunk erőt a múltból!

Hol? Budapest, Auróra Közösségi Ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín
Mikor? 2023.június 28. 17:00-20:00
Ha szeretnél részt venni, regisztrálj június 24-ig: https://forms.gle/HXUXyZcSYF2kq1Zu9

A műhelyt Bauer Flóra és Tóth Eszter, a Közélet Iskolája munkatársai tartják.

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázis azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből. Az adatbázis jelenleg 11 társadalmi mozgalom tiltakozási eseményeit dolgozza fel a rendszerváltás utáni időszakban: Azoknak az embereknek a szavát hangosítja ki, akik szervezetten vagy olykor magányos harcosként tiltakoztak az őket érő igazságtalanságok ellen. Az adatbázissal az ő kiállásaikat elevenítjük fel, hogy ezen keresztül kirajzolódjon, a mozgalom tagjai milyen követeléseket tekintettek fontosnak és meddig voltak hajlandóak elmenni a megvalósításukért. (Jelenleg a honlapon az 1989 és 1998 közötti időszak érhető el, amely nyáron kibővül az 1998-2002 között eseményekkel).

A rendezvény a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. A többi programért kattints az alábbi linkre: https://budapestpride.hu/fesztival/program. A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje" / "This event is the part of the 28th Budapest Pride Festival. For more events please follow this link: https://budapestpride.com/festival/schedule/. This event falls under the regulations of Budapest Pride's house rules: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje.