Ti már elkezdtétek a felkészülést arra, hogy mi lesz, ha az ellenzék jelentős helyeken veszít a 2024-es önkormányzati választáson? És arra, ha tegyük fel, megduplázza a polgármesterei számát? És mit tesztek, ha a most kormányzó FIDESZ-KDNP győz szinte minden településen? Hogyan fog reagálni a szervezetetek? Milyen új feladataitok lesznek? Milyen új nehézségeitek? Mi lesz a szerepetek szervezetként a régi vagy új helyzetben?

Erre a műhelyünkre civil szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnék megtanulni egy stratégiaalkotó módszer, az ún. forgatókönyv vagy szcenárió tervezés alapjait, feltérképezni a 2024-es önkormányzati és EU-s választások lehetséges kimeneteleit és kidolgozni, hogy a szervezetük, közösségük milyen stratégiát kövessen a választások után. Előnyt jelent, ha egy szervezetből/közösségből többen jelentkeznek, mert így hatékonyabban lehet a gyakorlatba ültetni a tanultakat.

Hol? Budapest, akadálymentes helyszín

Mikor? 2024. április 5. (péntek) 16-19 óra és április 6. (szombat) 9-17 óra

Ha szeretnél részt venni, töltsd ki ezt a jelentkezési lapot 2024. március 24-ig: 

Az képzésen ilyen kérdésekről tanulunk interaktív módszerekkel:

-        Mi az a forgatókönyv vagy szcenárió tervezés?

-      Milyen kimenetelei lehetnek a 2024-es tavaszi választásoknak?

-      Milyen utak állnak az egyes civil szervezetek előtt a választási eredménytől függően?

-      Hogyan lehet felkészülni előre a különböző kimenetelekre?

A képzésen a részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet, utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

A képzést Fernengel Ági (Közélet Iskolája) és Sebály Bernadett tartják.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hu, oktatas@kozeletiskolaja.hu 

+36 30 871 7762