Az Európa Pont minikonferenciája ingyenes, előzetes regisztrációt követően védettségi igazolvánnyal látogatható. Maszk viselése kötelező!

A beszélgetést online is közvetítjük az Európa Pont Facebook-oldalán, az Európai Bizottság Facebook-oldalán és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Youtube-csatornáján.

Minikonferenciánkon az önkéntes tapasztalatok erkölcsi és munkaerőpiaci előnyeiről lesz szó. A jó lelkiismereten kívül számos jutalma van még az önkéntességnek. Például ha másoknak segítesz, az neked is segíthet elérni karriercéljaidat, mivel a mai, egyre inkább digitalizált világban az ilyesfajta közvetlen tapasztalatok hatványozottan felértékelődtek.

A minikonferencia két kerekasztal-beszélgetésből áll. Az első a motivációkkal, megszerezhető készségekkel, személyes fejlődéssel, és a közösségi élmények pozitív hatásaival foglalkozik, önkéntes programok bemutatásán keresztül. A második olyan HR területen tevékenykedő szereplőket vonultat fel, akik gyakorlati példákat mutatnak be a felvevőpiaci oldalról, és körbejárják azt a kérdést, hogyan befolyásolja a felvételi folyamatot egy önkéntes tapasztalat az önéletrajzban.

A program zárásaként a The Carbonfools ad akusztikus koncertet, és megosztják önkéntességgel kapcsolatos tapasztalataikat is egy rövid interjú formájában.

A The Carbonfools Magyarország egyik legismertebb koncertzenekara, akik az évek során keresztül kasul koncertezték már az országot, de több turnén is részt vettek az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Szlovákiában, Szerbiában és Erdélyben is. Legutóbbi nagylemezük a Carbonsun 2019 végén jelent meg. Egyedi elektrós, rockos hangzásviláguk rendszeresen elvarázsolja a hallgatókat, most pedig egy egyedi akusztikus produkcióval érkeznek. In carbon, we trust!

2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 18:00

A program:

18:00 Készségek és lehetőségek:

Bartal Anna Mária – szociálpolitikus-szociológus, főszerkesztő, Önkéntes Szemle (moderátor)

Horváth Péter Zsolt – főigazgató-helyettes, Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága

Nagy Réka – Fesztivál Önkéntes Központ

Hegedűs Réka - igazgató, Otthon Segítünk Alapítvány

 

19:00 Az önkéntesség munkaerőpiaci értéke:

Uzsák Éva Virág – HR Fest

Kispál Zoltán – Zyntern

Moderátor: McMenemy Márk

20:00 The Carbonfools akusztikus koncert

Forrás: https://www.facebook.com/events/197921792518135/?