2024-ben az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) koordinálásával elindult az Önkéntes Koordinátorok Közössége (ÖKK) Pilot éve, melyet korábban egy online igényfelmérés, valamint 2023 őszén egy előkészítő szakmai fórum előzött meg. Kialakult a közösség működési rendje, és immár 17 önkéntes fogadó szervezet képviseletében 19-en fejezték ki csatlakozási szándékukat.

Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a közösség munkájába akár szervezetként, akár mint olyan magánszemély, aki önkéntesek koordinálásával, szervezésével foglalkozik. 

A belépési űrlap és szándéknyilatkozat megtalálható ezen a linken:  https://forms.gle/TtbR6zU5r9q6VqSh7 .

Mindazokat, akik az űrlap beküldésével jelzik csatlakozási szándékukat az ÖKK-hoz, vagy gondolkodnak azon, hogy tagjai legyenek ennek a szakmai csoportnak, várjuk a közösség nyitó találkozójára.

Időpont, helyszín: 2024. április 19. péntek 10.00-14.00 óra, ERSTE Torony 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.

A találkozón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2024. április 17. szerda délig lehet az itt elérhető űrlap beküldésével: https://forms.gle/H7qXb18DdnEu6SPp7

Az ÖKK Működési rendje: az önkéntes koordinátori közösség meghatározása, működése, etikai alapelvei és értékei, valamint a nyitó találkozó tervezett programja elérhető honlapunkon: http://www.onkentes.hu/hirek/oenkentes-koordinatorok-koezoessege-oekk-csatlakozas-es-nyito-talalkozo

További információ: Nagy Brigitta, Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA), nagy.brigitta@onkentes.hu vagy + 36 20 3579 700