Tanulási csoportok indulnak „A Deep Dive Dive into Countering Disinformation” címmel online. Ezek a zárt csoportos képzések tökéletesek azok számára, akik szeretnék fejleszteni készségeiket és ellenálló képességüket a dezinformációval szemben. Szakértő oktatók vezetik az alkalmakat.

"Célunk, hogy biztonságos és inspiráló tanulási teret teremtsünk az uniós tagállamok aktivistái, oktatói és helyi vezetői számára, akik a dezinformációval szemben érzékeny környezetben dolgoznak.

Minden egyes tanulási csoport egy tapasztalt tréner irányításával fog dolgozni, aki vezeti a folyamatot, elősegíti a résztvevők közötti tudás, tapasztalatok és legjobb gyakorlatok cseréjét, új ismeretekkel és készségekkel ruházza fel a résztvevőket, és segít nekik abban, hogy a nemzetközi tanulási csoportban szerzett tanulságokat a saját helyi környezetükben alkalmazzák.

Négy tématerülettel fogunk foglalkozni:

  1. a fiatalok ellenálló képességének kiépítése

  2. a migrációval kapcsolatos dezinformáció

  3. a nemekkel kapcsolatos dezinformáció

  4. a mesterséges intelligencia használata az oktatásban"

A képzés angol nyelven zajlik. További részletek a Hive Mind oldalán érhetőek el.

A Tanulócsoportok a TechSoup Network Digitális Aktivizmus Programja keretében megvalósított 'Empowering Europeans Against Disinformation' projekt részei. Az Európai Unió finanszírozásával valósulnak meg.