Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Dátum: 2023. február 09.

Helyszín: internet - virtuális tér

A Magyar Népfőiskolai Társaság 2023/2 online programot szervez, amely 2023. február 9-én 18.00 és 19.30 óra közötti időpontban kerül megrendezésre és amelyen DR. LANCZENDORFER ZSUZSANNA néprajzkutató, egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem, Győr) előadását hallgathatjátok meg TÚLÉLÉSI STRATÉGIÁK A NÉPI KULTÚRÁBAN címmel.

Az online előadás során a hallgatóság betekintést nyerhet a magyar paraszti kultúra fizikai és lelki túlélési lehetőségeibe, a régi közösségek védő szerepébe. Megismerhetik a népköltészet azon alkotásait, amelyek átsegíthetnek krízis helyzeteken és lelki traumákon (népdal, keserves, népballada, népmese). Az előadó rávilágít arra is, hogy a népköltészeti alkotások használatával hogyan tudjuk segíteni még napjainkban is a reményvesztett embereket (meseterápia, zeneterápia.)  Ismerteti azokat a régi paraszti kultúrában fellelhető cselekvéseket, szokásokat, technikákat, tabukat, amelyek megóvtak a rossz döntésektől (pl.öngyilkosság), deviáns magatartásoktól.

Az online programra jelentkezni lehet a marta@nepfoiskola.hu  email címen.

A jelentkezési határidő: 2023. február 7.