Hogyan lehet a kutatás a társadalmi változás motorja? Hogyan lehet kutató olyan ember, aki sosem végzett egyetemet? Hogyan vonhatunk be művészeti eszközöket a kutatásba?

A részvételi akciókutatás (RAK) egy különleges megközelítés, amely során a témában érintett emberek azért vizsgálják az őket körülvevő valóságot, hogy megértsék, majd megváltoztassák azt.

Részvételi akciókutatás műhelysorozatunk következő alkalmán egy friss magyar kutatás eredményeivel ismerkedünk meg, mely 5 hazai RAK résztvevőinek tapasztalatait hasonlította össze abból a szempontból, hogy ez a megközelítés milyen változást hozhat a résztvevő közösségek életében és tágabb társadalom számára.

Ezt követően a résztvevőkkel közösen gondolkozunk majd arról, hogy a RAK milyen lehetőségeket kínál(hat) a társadalmi változás elérésére, ennek milyen korlátai lehetnek, illetve milyen tényezők befolyásolhatják.

Tudj meg többet a részvételi akciókutatásról: https://kozeletiskolaja.hu/kutatas/

Vendégelőadó: Somogyi-Rosenfeld Annajuli (szociológushallgató, a Közélet Iskolája képzője)

 Mikor? 2023. június 7. 17:00-20:00

 Hol? Auróra közösségi ház (Budapest, Auróra utca 11. - akadálymentes helyszín)

 Ha szeretnél részt venni, regisztrálj itt: https://kozeletiskolaja.hu/esemenyek/valtozni-es-valtoztatni-tarsadalmi-atalakulas-es-reszveteli-akciokutatas/

 Ha kérdésed van, keress minket bátran! www.kozeletiskolaja.hu, oktatas@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

 További programjainkat ITT találod: https://kozeletiskolaja.hu/kepzesek-es-esemenyek/