Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.


2010. október 15. - Ünnepélyes keretek közt átadták a 11 millió forintból felújított „Margaréta” Gyermekotthon szátoki épületét, amely 35 államilag gondozott gyermeknek ad otthont. Az eredetileg a felsőpetényi kastélyban működő otthon új ingatlanának átalakítási költségeit a fenntartó, Nógrád Megye Önkormányzata biztosította, a terület körüli munkálatokban, a kertrendezésben és egy tanulószoba kialakításában pedig az intézmény lakói és Provident lelkes önkéntesei segédkeztek.

Felsőpetényből Szátokra költözött a „Margaréta” Gyermekotthon 35 államilag gondozott lakója és az intézmény dolgozói. Az intézménynek helyet adó szátoki kúriát közel 11 millió forintból újította fel Nógrád Megye Önkormányzata, hogy az épület a gyermekek igényeinek és minden jogszabályi előírásnak megfeleljen. A 2010. október 15-i ünnepélyes átadáson az otthon lakói, dolgozói és a kivitelezésben segítő szakemberek mellett részt vett többek között Barna János, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Dr. Barta László, a Nógrád Megyei Önkormányzat Főjegyzője és Vezér Attila, Szátok polgármestere is.
 
A hivatalos átadással egybekötve a gyerekek a Provident Pénzügyi Zrt. HR-osztályának 32 munkatársával közösen a felújítás utolsó simításait is elvégezték: teljesen kitakarították az épületet és rendbe tették a kúria környezetét, a játszóteret, a foci- és kosárlabdapályát. A pénzügyi vállalat csapatépítésen részt vevő kollégái egy értékes kertészeti munkagépet és több számítógépet is ajándékoztak az intézménynek, valamint segédkeztek egy tanulószoba kialakításában is.
 

„A felsőpetényi kastélyból történő kiköltözés időszerű és indokolt volt, mivel az épület állaga folyamatosan romlott, a fenntartási költségek pedig magasak voltak. Az új családias környezet azonban kiváló helyszínt biztosít a gyermekek személyiségfejlődéséhez. A gyerekek nevében ezúton is szeretnénk megköszönni Nógrád Megye Önkormányzatának a támogatást és a Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársainak, a kivitelezésben részt vevő szakembereknek, és a Provident lelkes munkatársainak az áldozatos munkát”
– mondta el az átadáson Partos Gábor, a „Margaréta” Gyermekotthon igazgatója.