Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

„A programok 50 százaléka regionális jellegű, 40 százaléka kötődik Budapesthez vagy Pest megyéhez, 10 százalék pedig országos. A pályázatok 38 százaléka oktatással, neveléssel, egynegyede hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítésével, 13 százaléka szociális tevékenységgel, családsegítéssel vagy időskorúak gondozásával, 10 százaléka pedig gyermek és ifjúságvédelemmel foglalkozik. A pályázók több mint 75 százaléka nő, mindössze 25 pályázat érkezett a másik nem képviselőitől.” – mondta Nyilas Orsolya, a Vodafone belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalási igazgatója.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendkívül színes a támogatandó programok palettája. A pályázatok a társadalmi problémák szinte teljes körét felölelik a Magyarországon élő migránsok és menekültek kulturális integrációjának elősegítésétől a médiatudatosság fejlesztésén keresztül a hátrányos helyzetű, elöregedő településék megmentéséig.

A jelöltekre mától június 6-án 18 óráig lehet szavazni a Főállású Angyal 2014 alkalmazáson keresztül. A három legtöbb szavazatot összegyűjtő pályázó, illetve a bizottság által kiválasztott hét jelölt lehetőséget kap arra, hogy programját részletesen bemutathassa. A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma, illetve a külső szakértőkből álló szakmai bizottság állásinterjúk során választja ki közülük a 2014/2015-ös év három Főállású Angyalát. Az Angyalok egy éven át, az Alapítvány által biztosított versenyképes fizetésért dolgozhatnak egy általuk választott civil szervezettel valamely jelentős társadalmi probléma enyhítésén.  A nyertesek kihirdetésére várhatóan július 2-án kerül sor.

A Vodafone Főállású Angyal Programról – amely 2011-ben elnyerte a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díját a „Leginnovatívabb Támogatói Program” kategóriában – részletes leírás a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-oldalán olvasható.