Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Energiakészleteink kimerülőben vannak, tisztában vagyunk vele. Ezért is kezdtek el másban gondolkodni a tudósok, méghozzá olyanban, ami természetes, a Földet kímélő és nem terhelő. Az alternatív lehetőségek közé tartozik a megújuló energiaforrások kihasználása. Már korábban is alkalmazták a szél, a víz és a nap erejét is ahhoz, hogy valamilyen problémát megoldjanak, és most sincs ez másképp, de ma már ebben a korszerű technológia is támogat bennünket. 
A napelemek egyre népszerűbbek magánházaknál is, de pályázati úton már oktatási és egyéb intézmények is napelemes rendszerrel működnek jóval gazdaságosabban. Ha a technológia már létezik és élni lehet vele, akkor pedig ehhez megfelelő szakemberek munkája szükséges, hogy otthonainkra, vállalkozásunk épületeire telepítsék és beüzemeljék a napelemes rendszert.

Az MVM Partner Zrt. Napelemes rendszerek szolgáltatásának két alterméke létezik. Az egyik az úgynevezett háztartási méretű kiserőmű, vagyis röviden HKME. Ide tartozik az a villamos energiát termelő berendezés, amelynek teljesítménye nem haladja meg az 50kVA-ot, és amely kisfeszültségű hálózatra csatlakozik. A másik termék az úgynevezett kiserőmű – KE –, amely olyan villamos energiát termelő rendszer, amelynek teljesítménye 50 kVA-nál nagyobb, de kevesebb 50 MW-nál.

Több helyen használják ki a nap által nyújtott lehetőségeket. Habár ez a „szolgáltató” nem nyújt be számlát nekünk ahhoz, hogy a melegét élvezni tudjuk, első lépésként mégis pénzt kell belefektetni. Hosszú távon megéri nekünk és a bolygónknak is. Az MVM Partner Zrt. azonban a segítségünkre siet, mert díjmentesen készíti el a napelemes rendszer telepítéséhez szolgáló ajánlatukat, amely pénzbe nem kerül, és kötelezettségekkel sem jár. Ha az ajánlat elnyeri a tetszést, akkor az MVM Partner szakértőiel tudják végezni a szükséges munkafolyamatokat, így az plusz költségekkel nem terheli a megrendelőt. A szakemberek háta mögött több külföldi és belföldi megvalósult, teljesült projekt van. Sőt nem csak háztartási kiserőművek tervezését, megvalósítását célozzák meg, hanem igény esetén akár a nagyobb teljesítményű naperőművek üzembe helyezését is meg tudják valósítani. Az MVM Partner Zrt. munkatársainak feladata az árajánlatok elkészítése, a telepítés helyszínének felmérése, a megfelelő napelemes berendezések és azok engedélyeinek a beszerzése. Ugyanígy feladatuk a napelemes rendszer kivitelezése minden jogszabály betartásával és természetesen a beüzemeltetés, az átadás, a jegyzőkönyvek elkészítése és átadása.

A Nap által nyújtott energia az, amelyért nem kell fizetnünk. Lényegében bármilyen épület felszerelhető napelemmel, de minden létesítmény egyedi, így a napelemes rendszereknek is igazodniuk kell ezekhez a különbségekhez. Az MVM Partnert Zrt. szolgáltatási csomagja ebben nyújt segítséget minden megrendelőnek. A megtervezésen, az ajánlat elkészítésén és a kivitelezésen túl még a különböző pályázati források kihasználását is figyelembe véve segítenek azoknak, akik hisznek a nap erejében és az MVM Partner Zrt. szakértelmében.

 

További információk: www.energiatudatossag.mvmp.hu