Közel 120 pályázat érkezett az idei Civil Díjra, közülük került ki a 31 döntős szervezet. Izgalmasabbnál izgalmasabb projektek: egy akció, ahol rászoruló nőknek gyűjtöttek alapvető női higiéniás csomagot, a csiga, aki lefutották a vonatot Mátészalkánál, vagy épp az italautomatából megvásárolható könyvek. Számos kiemelkedő program és akció valósult meg, és mind civil kezdeményezéssel.

Most egy szavazattal bárki részese lehet, hogy válasszon az év legsikeresebb, legjobb civil projektjei közül. A döntőbe jutott szervezetekre 2019. április 15. éjfélig lehet szavazni. A legtöbb szavazatot elért szervezet kapja a Civil Díj közönségdíját.

Civil Díj 2019

A Civil Díj programot a NIOK Alapítvány hozta létre, a program főtámogatója a MagNetBank, szervezésében az együttműködő partner a Civil Iránytű Alapítvány, és médiapartnere a Nők Lapja Café, valamint a nonprofit.hu.

Videó a 2018-as Civil Díjról: https://www.youtube.com/watch?v=CaH70Ho-Hh8

A Civil Díjról

A NIOK Alapítvány a Civil Díj program keretében olyan kezdeményezéseket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el. Fontos szempont, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon a civilek tevékenysége, munkájuknak össztársadalmi hatása.  A díj negyedik alkalommal kerül kiosztásra, a szakmai zsűri minden évben több kategóriában ítéli oda az elismeréseket.