Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Budapest, 2023. márc. 16. Fizetett szabadnapot biztosít a Sanofi a munkavállalói számára önkéntes tevékenység végzésére, ezzel is elősegítve azt, hogy a munkatársak részt vállaljanak számukra fontos társadalmi ügyekben. A nemzetközi biotechnológiai vállalat több mint 1700 magyarországi munkatársa a „We Volunteer” program keretében csatlakozhat a társadalmi szervezetek által meghirdetett kezdeményezésekhez.

A Sanofi keresi hazai civil partnereit, hogy minél szélesebb körben terjeszthesse az önkéntesség szellemiségét és kínáljon hatékony társadalmi segítséget a munkavállalói részvételeken keresztül. 

1700 potenciális munkaerő

Asztalos Andrea a Sanofi kommunikációs igazgatója:

A „We Volunteer” a Sanofi globális, az egész vállalatcsoportra kiterjedő önkéntességi programja. Régóta elkötelezettek vagyunk a helyi közösségek önkéntes munkával történő támogatása mellett, a segítségnyújtásnak ez a formája azonban új számunkra, és úgy tapasztaljuk, hogy az ország számára is. A programmal az a célunk, hogy partnerségben civil szervezetekkel egyre jobban terjesszük az önkéntes szándékot és szemléletet, valamint az azzal járó jótékony hatást, melyben egyformán részesül az, aki kap és az is, aki ad.  Egészségügyi, társadalmi és környezeti témákra érzékeny vállalatként elsősorban az egészségre, a kiszolgáltatott társadalmi helyzetben lévő közösségek támogatására, valamint a környezet védelmére összpontosító programokat keresünk. Várjuk az ezeken a területeken tevékenykedő és önkéntes munkát igénylő civil szervezetek jelentkezését, hiszen ők tudják legjobban, mire van szükségük, mi pedig hiszünk abban, hogy együtt még többet tehetünk.” 

Hozzátette: törekedtek arra, hogy az együttműködés a civil szervezetek számára a lehető legegyszerűbben működjön. Ezért a partner szervezetek előzetes egyeztetést követően, szerződéskötés nélkül, egy könnyen kezelhető online felületre maguk tölthetik fel azokat az éppen aktuális programokat és lehetőségeket, amelyekben az önkéntesek segítségét várják. Jövendő partnereiknek tehát nincs más dolguk, mint a weboldalon keresztül néhány kattintással önkéntes tevékenységre invitálni a mintegy 1700 fős magyarországi Sanofi közösséget, az általuk kívánatos önkéntes létszám megjelölésével.

Asztalos Andrea kiemelte: „az önkéntesség a Sanofi gondolkodásában egyet jelent fontos közösségi kezdeményezések támogatásával, a meghirdetett tevékenységek pedig egyszersmind vállalatunk társadalmi felelősségvállalásának alappilléreit is erősítik. A program a nonprofit szféra hathatós támogatása és a szemléletformálás mellett egyértelműen szolgálja munkavállalóink fennálló igényét arra, hogy önkéntes munkával hozzájáruljanak társadalmilag is fontos témákhoz. Ezt az igényt vállalatunk évente egy fizetett munkanappal is támogatja.” 

Társadalmilag fontos ügyek

A munkavállalók az önkéntes munkával töltött távolléti időt bármilyen, a Sanofi által támogatott We Volunteer” tevékenységre felhasználhatják. Ezek a lehetőségek mindig összhangban állnak a vállalat értékrendjével és társadalmi vállalásaival. A We Volunteer” önkéntességi platformján a dolgozónak is egyszerű dolga van: könnyedén kiválaszthatja, mely tevékenységekben szeretne részt venni. A választható aktivitások, a segítségnyújtás formái igazán sokszínűek. A munkatársak önkénteskedhetnek az év bármely napján többek között családok átmeneti otthonaiban, idősek otthonában, hátrányos helyzetűekkel vagy sérültek gondozásával foglalkozó szervezeteknél, vagy épp az otthonuk kényelméből, online formában, pro-bono önkéntesség formájában. Mentorálhatnak fiatalokat az oktatáshoz és foglalkoztatáshoz való hozzáférésük javítása érdekében. Edukációs tevékenységet is végezhetnek: átadhatják az egészségügyi ismereteket, a higiéniai, jólléti szokásokat. Enyhíthetik a természeti katasztrófák következményeit, folyókat és strandokat tisztíthatnak meg, hulladékot és műanyagot hasznosíthatnak újra. A lehetőségek tárháza széles és folyamatosan bővíthető, nagyban függ az önkéntes tevékenységet igénylő civil szervezet felhívásaitól.

A Sanofi várja azon civil szervezetek jelentkezését a kapcsolat@sanofi.com e-mail címen keresztül, akik szívesen vennék az önkéntesek segítségét.