Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A civilek számára elérhető állami forrásokat sok kritika éri, így a Visszapillantó podcast ötödik, befejező részében ezt vizsgáltuk meg. A NIOK Alapítvány tapasztalatait és korábbi civil kutatások eredményeit osztja meg Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója. De emellett kíváncsiak voltunk, hogy éli meg a források átpolitizáltságát testközelből egy régóta működő, szakmailag beágyazott szervezet. Így meghívtuk Kelemen Zoltánt, a Magosfa Alapítvány vezetőjét, aki évtizedes zöld-civil múltja tapasztalatait osztotta meg. Másik vendégünk Bódis András újságíró, aki többrészes, oknyomozó cikksorozatban tárta fel egy konkrét állami pályázat alakulását, és elmesélte, miért is egyértelműen kormányközeli kampánypénz-kifizető a Városi Civil Alap. 

Hallgasd meg a beszélgetést ITT, vagy közvetlenül:

A Visszapillantó további adásait ITT tudod meghallgatni. 

A NIOK podcast-sorozatát a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány támogatta. Az Alapítvány támogató szervezetként szakmai, emberi és anyagi segítséget nyújt közösségek létrehozásához és fejlesztéséhez. A közösségek állapotát, jóllétét a saját és a támogatók erőfeszítésein túl meghatározza a gazdasági, politikai környezet is. Az elmúlt 4 évben alapvető változások történtek és fontos tudnunk, hogyan alakult át, változott  meg a civil szervezetek világa. Beszélnünk kell arról is, hogy mit és miként kell változtatnunk, hogy a jobb társadalomért dolgozók megfelelő elismerést és támogatást kapjanak munkájukhoz.

A programban együttműködő partnerünk a Civil Rádió.