Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A fővárosi önkormányzat idei költségvetése szerint a két szervezetnek öt százalékkal kevesebb támogatást nyújt idén: a Menhely Alapítványnak mintegy 182 millió, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek mintegy 75 millió forintot biztosít a hajléktalansággal kapcsolatban ellátandó feladatok megvalósításához.

Ugyanakkor a javaslatban írtak arról, hogy ha az ágazati tartalékok feltárását követően lehetőség lesz rá, akkor a szervezetek számára visszapótolják az elvont támogatás egy részét vagy annak teljes összegét.

Az előterjesztésben emlékeztettek arra, hogy az új hajléktalanügyi stratégia keretében a budapesti hajléktalanellátás összehangolt és hatékony működése érdekében a fővárosi önkormányzat - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Menhely Alapítvány szakmai tapasztalataira alapozva a két szervezet részvételével - konzorciumot hozott létre fővárosi ellátó szervezetek részvételével.

A Fővárosi Hajléktalanügyi Konzorcium tevékenysége három fő csoportra bontható: diszpécserszolgálat működtetése, krízisautók és speciális utcai szolgálatok működtetése, továbbá első befogadó szálláshelyek működtetése.

A fővárosi Önkormányzat 2011 novemberében szerződést kötött a két legnagyobb hajléktalanellátó szervezettel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel és a Menhely Alapítvánnyal. Az akkori szerződés szerint 2015. március 31-ig biztosított a feladatellátás pénzügyi fedezete.

Az elfogadott javaslat értelmében április 1-jétől december 31-ig terjedő időszakra kötik meg a támogatási szerződéseket.

forrás: metropol.hu