Hírek
Hír
Élen a civilek között
2016. március 04.


1898


A legjobb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza az újonnan alapított díj.

Nyerhetnek díjat a nyilvánosan szoptató anyák, vagy a mozgáskorlátozott felvonulók? Melyik a legígéretesebb új civilszervezet, és mi volt a legütősebb kommunikációs kampány a civil szektorban? Ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által alapított Civil Díj, azon túl, hogy a szektorra és annak a társadalomban betöltött szerepére kívánja felhívni a figyelmet, továbbá jutalmazni szeretné a legjobb, legkreatívabb szervezeteket.

A program célja:

  • a díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1% és egyéb adománygyűjtő kampányait);
  • a díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor résztvevőinek szóló esemény létrehozása, amely a jövőben a jelentősebb civil szervezetek fontos találkozóhelyévé válhat.

A NIOK Alapítvány, küldetésével összhangban, kiemelten fontosnak tartja a hazai civil szektor megerősítését, az adományozás fejlesztését, s egy ilyen díj, esemény létrehozásával azt is szeretné elérni, hogy a szervezetekbe vetett bizalom erősödjön, a lakosság közelebb kerüljön e csoportok tevékenységéhez.

Pályázni 2016. március 17-ig lehet. A pályázaton bármely, Magyarországon működő civil szervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A legjobb civil akció kategóriában magánszemélyek csoportja, szervezeti háttér nélkül is beadhat pályázatot. További információk és pályázati űrlap: http://civildij.hu/

A Civil Díj 2016 programmal kapcsolatban a hírek az esemény médiapartnere a nonprofit.hu oldalán követhetőek figyelemmel.

A program fő partnere a hazai civil szektor támogatásában mindig is kiemelt szerepet vállaló MagNet Bank.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Címkék