Hírek
Hír
Felkérés nemzetközi kutatásban való részvételre
2018. szeptember 13.


576


A Bécsi Egyetem (UW) Szociális Vállalkozások Kompetenciaközpontja egy internetes kérdőíves vizsgálatot indít 16 országban, köztük Magyarországon is a civil társadalom helyzetének felmérésére.

Tisztelt Szervezeti Képviselő, tisztelt Kolléga!

A Bécsi Egyetem (UW) Szociális Vállalkozások Kompetenciaközpontja egy internetes kérdőíves vizsgálatot indít 16 országban, köztük Magyarországon is a civil társadalom helyzetének felmérésére. A programba, amely egy korábbi kutatás eredményeire alapozva a változások nyomonkövetésére fokuszál, mintegy 100 véletlenszerűn kiválasztott civil szervezet szeretnének bevonni, melyek időközönként egy kb. 15 perc alatt kitölthető kérdőívet kapnának. A kérdőív angol nyelvű, de döntően zárt kérdéseket tartalmaz, melyek megválaszolása nem igényel magas fokú nyelvtudást.

Mint a kutatás magyarországi koordinátora, kérném együttműködését, a kutatási programba való részvételét. Csatolom a WU Vienna hivatalos felkérő levelét is, magyar fordítással, melyben megtalálható a regisztrációhoz szükséges link is. A regisztráció egy rövid, 7 kérdésből álló internetes adatlap, melyben lehetőség van arra is, hogy más hazai civil szervezetet is ajánljanak a szervezőknek.

A levélben hivatkozott korábbi angol nyelvű tanulmány magyar nyelvű összefoglalóját a Civil Szemle 50. számában („Civil társadalmi mintázatok Közép- és Kelet-Európában”, 35-66. oldal) publikáltuk, az érdeklődők az alábbi linken letölthetik:

http://www.civilszemle.hu/downloads/50_Civil_Szemle_2017_1_web.pdf

Remélem, számíthatunk közreműködésére, segítségét előre is köszönöm.

Amennyiben bármilyen információra lenne szüksége, kérem, nyugodtan keressen meg.

Üdvözlettel,

Sebestény István, nonprofit kutató
drsebestenyistvan@gmail.com
+36-30-9647263
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés” elnevezésű (EFOP-2.2.5-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szolidáris gazdálkodás és közösség által támogatott mezőgazdaság” című (VP6-16.9.1-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A LEADER - Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása” című (VP6-19.3.1-17 kódszámú) felhívás.
Címkék