Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A nyomozás legutóbbi határideje június 20. volt, de információink szerint a nyomozók ezt nem várták meg, és már a múlt hónap elején megszüntették az eljárást. A rendőrség 2014 januárjában kezdett nyomozni ismeretlen tettes ellen.

Ismert, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke Gyermekmentő feliratú Mercedesével közlekedett többször az otthona és Budapest belvárosa között. Az Index munkatársai videóra is vették, ahogy Balogh az adományokból vásárolt autóval, a dugókat kikerülve viteti magát budai villájából az alapítvány VIII. kerületi irodájába. Amikor a kocsi használatáról kérdezték, Balogh István azt mondta: a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre” is igénybe veszik, de magáncélra nem.

A rendőrségi nyomozáson kívül korábban a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódott a Gyermekrák Alapítványnál. Ez ugyan nem büntetőügy, hanem úgynevezett közérdekvédelmi eljárás volt, és azt derítette ki, hogy a kuratórium helyett Balogh István döntött az alapítványi pénzek felhasználásáról. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: figyelmeztették az alapítványt a hiányosságokra, amelyeket végül pótoltak.

forrás: Suki Zoltán, magyaridok.hu