Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Forrás: greenfo.hu

Egészségesebb, a munkába pontosan járó dolgozót szeretne? Miért éri meg a cégeknek, és miért jó a dolgozóknak a munkába járás kerékpárral? Egyáltalán mi a pedelec, az S-pedelec, és az E-bike? Milyen állami kedvezmények járnak a dolgozói tekerésért? Többek között erről is mesél az e-bringázás egyéb érdekességei mellett Hényel Ágoston, a Hellovelo vezérigazgatója.

Sokszor a leggyorsabb és a legolcsóbb megoldás pl. munkába járáskor a kerékpár. Nem kell a dugóban ácsorogni, parkolóhely kereséssel tölteni az időt, ami kiszámíthatóbbá teszi eljutásunkat. De azért persze vannak hátrányai is: pl. kevés munkahelyen van még zuhanyzási/öltözködési lehetőség, ha leizzadunk, vagy éppen őrzött/fedett bringatároló. Sokaknak azért fizikai kihívás is lehet egy hosszabb tekerés, amire jó megoldás az elektromos kerékpár. A cégek esetleg a tömegközlekedési bérleteket támogatják, esetleg az autózásba is beszállnak, és egy éve már adókedvezményes a bringázás biztosítása. A cégeknek is érdeke lenne, ha a dolgozók minél nagyobb számban tekernének.
De miért éri ez meg a két félnek?
Hogyan lehet serkenteni az e-kerékpározást?
Milyen előnyei vannak a bringakölcsönzésnek?
Egyáltalán milyen fajta elektromos kerékpárok vannak?
Többek között erről mesélt Sarkadi Péter szerkesztőnek Hényel Ágoston, a Hellovelo vezérigazgatója.

A popdcastot a greenfo.hu-n hallgathatjátok meg az eredeti cikkben.

A podcast tartalma:

1. Mivel foglalkozik a Hellovelo és a vállalat küldetése hogyan kapcsolódik a környezetvédelemhez?

  1. Az elmúlt 2 év tapasztalatai az autóról kerékpárra váltás kapcsán
    Egy 2020-as angol felmérés szerint az autósok 66 %-a naponta 8 Km-nél kevesebbet használja gépkocsiját, ezt remekül kiválthatja a pedelec. Hasonló a helyzet nálunk.
  1. elektromos kerékpáros kisokos:
    Pedelec: a Hellovelo Zrt. portfóliójában e típusú kerékpárok közül választhat.
    két fajtája a nyomatékszenzoros, és a pedálszenzoros.
    Speed-pedelec: 45 km/h.-ig segédmotor kategória, amihez-jogsi kell
    E-bike: tekerés helyett elektromotor segédmotor kategória, amihez-jogsi kell
    Árak, hatótáv, töltés
  2. Miért éri meg egy cégnek e-bringa flottát bérelni?
    2022 jan 1-től adókedvezmény jár a bérlés után, hozzájárul a fenntarthatósághoz a People-Planet-Profit pillérek mentén, EKR visszatérítés. Emellett személyes tapasztalatból tudják, milyen szilárd és összetartó munkahelyi kollektívát lehet így kiépíteni, ami erősíti a vállalat iránti elköteleződést.
  3. Miért éri meg a dolgozóknak?
    Izzadásmentes közlekedési eszköz, aktívan tesz a környezetvédelemért, amivel a munkába járás idejét sportolásra használja, nem stresszel a dugókban.
  4. Miért érdemes a Hellovelo Zrt-t választani?
    Széles kerékpár választék (cargo is), országos lefedettség, teljeskörű saját szerviz, egyedülálló: kiszállnak a helyszínre, lopásbiztosítás 0% önrésszel, fix havi díj.
  1. Hogyan zajlik a szerződéskötés?
    Integrálási lehetőség felmérése, dolgozói igények felmérése ingyenes teszteléssel, segítenek végig a folyamatban.

“A Hellovelonál abban hiszünk, hogy társadalmi, vállalati és egyéni szinten is tenni kell a fenntartható jövőért. Elektromos kerékpárflotta szolgáltatásunkat választva a vállalatok a jövőbe fektetnek: nemcsak aktívan tesznek a környezetvédelemért, ezáltal hozzájárulnak egy tisztább és élhetőbb környezet kialakításához, de munkavállalóiknak is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a mindennapos sportolás – időjárástól és fizikai állapottól függetlenül – az életük szerves részévé váljék. A hatalmas mértékű károsanyag kibocsátás, az ebből adódó légszennyezés, és a végeláthatatlan dugók mind arra hívják fel a figyelmet, hogy égető szükség van alternatív járművekre. A Hellovelo elektromos kerékpárflottája erre a problémára nyújt innovatív megoldást.”

– emissziójuk nulla,
– nem terhelik a közúthálózatot (ellentétben az elektromos autók vagy egyéb négykerekű elektromobilitási járművekkel)
– használatuk a KRESZ-ben megfelelően szabályozott.

Forrás: greenfo.hu