Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Ismét ingyenes, pro bono coaching programot hirdet a Nemzetközi Coaching Szövetség Magyar Tagozata (ICF) és a MagNet Bank. A projekt célja, hogy az ICF tagjai coaching együttműködés keretében támogassák a szervezeteket céljaik elérésében, működésük hatékonyságának javításában. Társadalmi szervezetek széles körét várják a szervezők tevékenységi területtől függetlenül, de különösen számítanak olyan szervezetek jelentkezésére, akik a társadalmi párbeszéd, fenntarthatóság, igazságosság, megértés elősegítésében, valamint környezetvédelmi területeken aktívak.

Évek óta szervezzük a nonprofit szervezeteket támogató programunkat, melyben a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy sokszor a felajánlás keretében adott 5 alkalmas konzultáción túl is együttműködések, szakmai továbblépések születnek a coachok és a szervezetek között.  Aki idén, az október 19-én megrendezésre kerülő „rapid randin” részt vesz, személyesen ismerkedhet meg a pro bono felajánlást tevő coachokkal, így a szervezetek és leendő segítőik azonnal megtapasztalhatják, hogy van-e közöttük kémia, és ez akár a hosszabb távú együttműködés megalapozója is lehet. – mondta Szilvási Gabriella PCC, az ICF Magyar Tagozat Jószolgálati Igazgatója.

A szervezetek életében, a növekedésük különböző fázisában mindig eljön az a pillanat, amikor érdemes megállni, ránézni a működésükre, esetleges elakadásaikra. Vagy éppen egy jó szervezeti vezetőnek lehet szüksége arra, hogy olyan reflexiót, továbblépési ötleteket kapjon munkájához, mely kihat majd az egész szervezet működésére. Szerencsére ma már számos eszköz, módszer áll rendelkezésükre a fejlődéshez, ugyanakkor a piacról ezt nem tudja mindenki megvásárolni magának, még akkor sem, ha felismeri, hogy szüksége lenne rá. Ezért nagyon jó lehetőség a vállalatok és a nonprofit szektor közötti pro bono együttműködés, hiszen elérhetővé teszi a kínálatot azok számára is, akik másképpen nem tudnák ezt elérni. – mondta Erős Barbara, a MagNet Bank Társadalmi Hatás és Közösségi Kapcsolatok területének vezetője.

A szervezők október 6-ig várják azon szervezetek jelentkezését, akik szeretnék jobban megismerni a coaching módszertanát és azt, hogy miben segíthet az egy szervezetnek. Regisztrálni az alábbi linken lehet >>> https://bit.ly/3qeDNRp

Az ICF-ről: Az ICF a világ legnagyobb coach szervezete. 70 ország 140 tagozatából több mint 30.000 tagja van, melyből 24.000 felett van azok száma, akik rendelkeznek nemzetközi minősítéssel. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását, programjai és követelmény-rendszere segítségével: etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Az ICF Magyar Tagozat minden munkatársa önkéntes alapon dolgozik azért, hogy a professzionális coaching szakmát népszerűsítsék és elismertté tegyék Magyarországon. A CSR Jószolgálati csapat küldetése, hogy a coaching élményének mind szélesebb körben való megtapasztalása a hazai társadalom és gazdaság egésze számára értéket teremtsen, utat mutasson a pozitív változáshoz

A MagNet Bankról: A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.