Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Civil szervezetek fenntarthatósági indexe immár 24 éve vizsgálja  a tágabb közép- és kelet-európai térség 24 országában a civil szektor fejlődését hét fő dimenzió mentén: jogi környezet, szervezeti kapacitás, pénzügyi életképesség, érdekérvényesítés, szolgáltatásnyújtás, infrastruktúra és társadalmi elismertség. Az egységes módszertan alapján minden országban egy helyi megvalósító partner - Magyarországon az Ökotárs Alapítvány – hív össze egy 9-12 főből álló szakértői testületet, amely megvitatja az adott év aktuális trendjeit és fejleményeit, és ezek alapján pontszámokkal értékeli a helyzetet a dimenziók és a hozzájuk tartozó indikátorok mentén. E vita és további információgyűjtés alapján a helyi partner elkészíti a szöveges jelentést, amely tényekkel és adatokkal ellátott összefoglaló képet az ország civil szektoráról és leírja, hogy mi változott a megelőző évhez képest. Ehhez a kiegészítő információgyűjtéshez szeretnék a hazai civil szervezetek tagjainak, munkatársainak segítségét is kérni egy kérdőív kitöltésével!

A kitöltőktől azt kérik, hogy a civil szektorban tapasztalt fejleményekkel és aktuális trendekkel kapcsolatos ismereteire alapozva válaszoljon a feltett kérdésekre 2021. év eseményeinek, történéseinek figyelembe vételével! A kérdőívben 14 kötelezően kitöltendő és 14 szabadon választott kérdést tartalmaz – nyugodtan hagyja ki azokat a részeket, amelyekkel kapcsolatban úgy gondolja, hogy nincs elegendő tudása vagy információja. Válaszait 1-től 5-ig terjedő skálán adhatja meg, ahol az 1-es a romlást, negatív változást, az 5 pedig a javulást, pozitív változást jelenti. Válaszait és megjegyzéseit bizalmasan kezelik, azokat csak az Ökotárs Alapítvány jelentéskészítésben részt vevő munkatársai fogják látni. Az összesített (anonim) információkat a szakértői testület tagjaival fogják megosztani és a jelentés megfelelő részében bemutatni. Semmilyen közzétett adat nem lesz meghatározott emberre vagy szervezetre visszavezethető.

A kérdőív megtalálható itt, válaszaikat 2022. március 25-ig várják!