Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Gábor ács és hajléktalan. Több mint tíz éve egy saját építésű kunyhóban él a Duna-parton. Ő az egyike azoknak a hajléktalanoknak, akiknek házat újít fel egy jótékonysági szervezet Újpesten. Az amerikai és magyar önkéntesek mellett a későbbi bérlőnek is ki kell vennie részét a munkából.

„Jó kollégáim vannak, nagyon jó ügyért lehet dolgozni. Ahogy látszik ma is, Gábor, aki ebben az otthonban fog lakni, szintén részt vesz benne” – mondta el Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország elnöke.

Az Elsőként lakhatást program nagykövete Berki Krisztián olimpikon. A sportoló szerint példaértékű a hajléktalan emberek kitartása. „Sajnos sokan vagyunk az életben olyanok, akik megkapják a lehetőséget és nem tudják kihasználni, úgyhogy szerintem inkább nekünk van tanulnivalónk tőlük” – fogalmazott.

Csepp a tengerben ez a segítség, de nem csupán a lelkiismeretük megnyugtatására szolgál – mondja a kerület alpolgármestere, Nagy István. Az önkormányzatok nemcsak a felújítandó lakást biztosítják a program keretében, hanem az engedélyek megszerzésében is segítenek.

A kezdeményezéshez eddig Újpest mellett Kőbánya önkormányzata csatlakozott, civil önkéntesként a Habitat for Humanity Magyarországon keresztül lehet a programban részt venni.

forrás: mno.hu