Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

November 18-a ismét sztrájknap. Egy hatalmas összefogás keretében hirdet ORSZÁGOS ÉLŐLÁNCOT az Egységes Diákfront és a  Pala Mozgalom. Holnap nem csak Budapesten lesz összefogás, hanem az összes megyei jogú városban valamint több egyéb településen is szerveznek megmozdulást. A szakszervezetek mellett több civil szervezet is részt vesz az akciókban, és várják a támogatásokat azok részéről is akik tevékenyen nem tudnak részt venni, de adományaikkal hozzájárulhatnak a sikerhez.

A NIOK által működtetett Adjukössze.hu platformon több, a jelenlegi mozgalmakban főszerepet játszó szervezet gyűjt adományokat.

PDSZ gyűjtése: Tegyünk közösen az oktatás és a tanárok helyzetének javításáért Magyarországon! 

A közoktatás megmentéséért küzdő PDSZ, a sztrájkmozgalom katalizátora. Segíts, hogy támogathassák a sztrájkolókat, a jövő generációjáért! Bankkártyás adománygyűjtésük célja, hogy anyagilag támogassák a sztrájkolókat, hogy kampányokat futtathassanak és hogy jogsegélyben részesítsék a kirúgott, kisemmizett oktatásban dolgozókat. Itt tudod támogatni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét adományoddal: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/a-sztrajk-alapjog-segitsd-a-pdsz-t-2699

ADOM Diákmozgalom gyűjtése: Adj esélyt a tanulásra! 

Az Alapítvány a Diákközpontú Oktatásért szervezete modern, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszer kialakításáért harcol Magyarországon. Az oktatási rendszer megreformálásáért folytatott küzdelem mellett, karitatív tevékenységeket is végeznek. 2020 decemberében például tucatnyi hátrányos helyzetű diák számára gyűjtöttek elektronikus eszközöket, hogy ők is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba, valamint nagy mennyiségű tartós élelmiszert adományoztak rászoruló családok számára. Rendszeres adományoddal lehetővé teszed, hogy még több rászoruló diáknak segítsenek, és hatékonyabban léphessenek fel egy esélyteremtő oktatásért.

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/adj-eselyt-a-tanulasra-2176