Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az álcivilek ellen irányul az a törvényjavaslat, amely nem állami szervezetek (angolul non-governmental organization, rövidítve NGO) tisztségviselőit is vagyonnyilatkozat-tételre kötelezné – erről beszélt kedden Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy „a Soros-birodalom álciviljeit” azért tartják fenn, hogy a „globális nagytőkét és a politikai korrektség világát” átnyomják a nemzeti kormányok fölött.

„Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és el kell innen takarítani” – közölte Németh Szilárd. Azt is mondta, hogy „ennek eljött a nemzetközi lehetősége”.

Utóbbi megjegyzéssel Donald Trump megválasztására utalt; az új amerikai kabinet a várakozások szerint nem mutat majd olyan típusú aktivitást (sajtószabadságért aggódó sztétmentektől a Goodfriend-jelenségig), mint amit a demokrata kormányok alatt láttunk.

A parlament honlapján már meg is jelent a fent idézett törvénymódosítás címe, ami vagyonnyilatkozat-tételére kötelezné az NGO-k tisztségviselőit. A Vasárnapi Hírek című lap ennek alapján arról írt, ez lehetőséget teremthet arra, hogy „a nyilvánosság előtt cincálják szét őket”.

Németh Szilárdot hallgatva nem véletlen a déjà vu: 2014 szeptemberében lángolt fel először a kormányzati harc az NGO-k ellen, amikor iratokat, számítógépes adatokat és egy laptopot foglalt le a rendőrség az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában végzett házkutatása alatt. Később kiderült, hogy személyesen a miniszterelnök kérésére indult vizsgálat az NGO-k ellen.

forrás: valasz.hu