Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Világszép Alapítvány önkéntes mesemondókat keres

Igen, ismét itt a lehetőség!!! Eltelt közel egy év és a Világszép Alapítvány újra önkéntes mesemondókat keres azért, hogy hétről hétre újabb és újabb varázslatos történetek juthassanak el a gyermekvédelemben élő gyerekekhez, fiatalokhoz. Önkéntes mesemondóink az élőszóval mesélt meséken, a mécseseken és a meseolajon kívül magukkal viszik a nyitottságot, az értő figyelmet és persze sok-sok szeretetet is az alapítványunkkal együttműködő budapesti gyermekotthonokba.

Örömmel várjuk jelentkezésedet mesemondó csapatunkba, ha elkötelezett vagy a gyermekvédelemben élő gyerekek ügye iránt; empatikusnak, elfogadónak és nyitottnak érzed magad; no és persze szereted a meséket. Az is nagyon fontos, hogy tudd vállalni: 2021. januárjától kezdődően legalább egy éven át havonta egy estét a gyerekekkel, mesemondással töltesz. Várhatóan két, a Hűvösvölgyben lévő gyermekotthonba járó önkéntes csapatunkba keresünk az idén erősítést: az egyik otthonban hétfőn, a másik otthonban pedig csütörtökön este szoktunk mesélni.

A Világszép önkéntes munkát előzetes ismerkedés és alapos, sokrétű felkészítő képzés előzi meg, melynek elvégzése feltétele a mesemondóinkhoz való csatlakozásnak. Az idei, ősszel induló KÉPZÉS DÁTUMAI: OKTÓBER 3-4., NOVEMBER 7. és NOVEMBER 14. Önkéntes mesélő csapatunk munkáját csoportos és egyéni konzultációs lehetőségekkel, valamint lélekfrissítő, közösségépítő és szakmai jellegű programokkal is segítjük.

Ha te is szeretnél mesemondóként csatlakozni hozzánk, akkor minél hamarabb, de legkésőbb 2020. AUGUSZTUS 9-ig juttasd el a jelentkezésedet (ÖNÉLETRAJZODAT és MOTIVÁCIÓS LEVELEDET) a pataki.melinda@vilagszepalapitvany.hu e-mail címre. A motivációs leveledben, kérjük, térj ki az alábbi kérdésekre is:

  • Miért szeretnél gyermekvédelemben élő gyerekekkel foglalkozni?
  • Milyen kapcsolatod van a mesékkel?
  • Mit gondolsz, számodra milyen szépségei és nehézségei lehetnek az önkéntes mesélésnek?

Ha szeretnél többet megtudni a Világszép Alapítványról, az önkéntességről, vagy kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban, látogass el web oldalunkra (www.vilagszepalapitvany.hu), vagy keresd Melindát a 70/673-9084-es telefonszámon!

Legyél te is Világszép önkéntes!