Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: a pályázók projektenként minimum 70, maximum 450 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek európai uniós forrásból.

Az államtitkár rámutatott: az elmúlt hat évben 2,4-szeresére nőtt az egyházak és 1,5- szeresére a civil szervezetek közfeladat-ellátása a szociális és gyermekvédelmi területen, ezért fontos, hogy plusz segítséget kapjanak a kormánytól munkájukhoz.

Soltész Miklós kitért arra, hogy miközben a szociális és gyermekvédelmi területen 2010 óta egyharmadával nőtt az ellátottak száma, addig a támogatásuk megduplázódott. Nem igaz tehát, amit az ellenzék állít, hogy romlott a helyzet ezeken a területeken - mondta.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára ismertette: a pályázat célja a szociális és gyermekvédelmi ellátást nyújtó szervezetek szakmai, módszertani és informatika fejlesztése.

Ezek a szervezetek sokszor országos hálózatként működnek, és fontos, hogy az egyes helyeken lévő "tudástőkét" összegyűjtsék és megosszák - hangsúlyozta. Mint mondta, reményeik szerint a pályázat segít, hogy a szervezetek fejleszthessék saját szolgáltatórendszerüket, új módszertani, szakmatámogató rendszereket dolgozzanak ki, és így rugalmas válaszokat tudjanak adni az újabb és újabb kihívásokra.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a támogatás száz százalékos, vagyis nincs szükség saját forrásra.

Tájékoztatása szerint a pályázaton az intézmények működésének hatékonyságfejlesztését, az intézményirányítás megerősítését, új irányítási rendszerek kidolgozását és bevezetését támogatják. Pályázni lehet emellett a szervezetek működését összehangoló rendszerek és a működést segítő informatikai rendszerek kialakításával.

Schanda Tamás hozzátette: egy-egy projekt megvalósítása legalább 18, legfeljebb 30 hónap kell, hogy legyen. A benyújtási határidő július 10.

A pályázati kiírás a www.palyazat.gov.hu oldalon található.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

forrás: kormany.hu