Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Részletek:

Legislative Fellows néven sokszor emlegetett programunk második szakasza véget ért. A kezdés óta közel 30 honfitársunk/kollégánk kapott lehetőséget, hogy hat hetet töltsön Amerikában és képzések, gyakorlati munka, tanulmányutak formájában átfogó képet kaphasson – dióhéjban – az amerikai demokrácia működéséről, konkrétabban a közösségi alapú szervezőmunka különböző szinteken és volumenekben zajló gyakorlatáról, szereplőről, tematikáiról,  módszereiről, különös tekintettel a kisebbségekhez kapcsolódó közösségi munkára.

A program további elemeiben amerikai mentorok érkeztek Magyarországra (és három további európai országba), akik több száz hazai kezdeményezéssel kerültek kapcsolatba.

A hazaérkezett kollégák bekapcsolódtak közösségszervező szakmai műhelyünkbe (http://kozossegszervezes.wordpress.com/), saját projekteket indítottak/folytattak közösségeikben, és főként az ECON-on keresztül (Európai Közösségszervező Hálózat) néhányan részt vesznek az európai szintű közösségszervező vérkeringésben is.

A program egyaránt motorizálta a kezdeti hazai közösségszervező kezdeményezéseket, az ECON és az ECON tagszervezeteinek közösségszervező munkáját, a nemzetközi tapasztalatcserét, kiemelten az USA és Európa közötti szakmai együttműködést. A program mentén számos alkalommal szerveződtek itthon képzések, közösségszervező akciók, találkozók és szakmai események.

A tapasztalatcsere folyamat komoly mértékben járult hozzá Helyi Erő – Helyi Forrás programunk előkészítéséhez és országos építkezéséhez

A tapasztalatcsere programunk hírei a CKA oldalain:

http://www.cka.hu/blog/kategoria/legislative-fellows-projektek/

És mi a további jó hír? Hogy folytatjuk!

Tengerentúli partnerünk, a Great Lakes Consortium elhivatott munkájának köszönhetően újabb támogatást tudtunk szervezni a program folytatására, így 2016-ban két további körben tudjuk megszervezni a hathetes kiutazásokat, az amerikai mentorok hazai segítőmunkáját, illetve a programhoz kapcsolódó eseményeket (képzések, találkozók stb.)

Ennélfogva ezúton örömmel és hivatalosan is közzétesszük a program alapvető információit és a jelentkezéshez szükséges anyagokat.

Kiknek a jelentkezését várjuk?

  • Akik 25-38 életév között vannak
  • Beszélnek angolul
  • (Helyi) közösségekkel dolgoznak, vagy éppen most köteleződnek el ilyen munkában. A kisebbségekkel kapcsolatos közösségi munka kiemelt fókusza ennek a programnak(!)
  • Akik értik az állampolgárok és közösségeik részvételének fontosságát a döntéshozatali folyamatokban, készek segíteni a közösségi érdekérvényesítést, a közösségi célok elérése érdekében hajlandóak akár konfliktusokat, konfrontációt is vállalni
  • Akik nyitottak arra, hogy a program keretein túl is segítsék a közösségszervezés, a közösségi érdekérvényesítés fejlődését Magyarországon, szívesen csatlakoznak szakmai műhelyünkhöz, releváns szakmai eseményekhez és az európai szintű hálózati munkához
  • Akik nyitottak egy másik kultúra megismerésére, a tanulásra, akik rugalmasak, elfogadják az esetleges kényelmetlenségeket, hajlandóak napi szintű munkát végezni amerikai partnerszervezeteinknél a (hatból) három hetes “gyakornoki” szakaszban

(További kritériumok a mellékelt dokumentumokban. Előnyt élveznek mindazok, akik már részt vettek közösségszervező képzéseinken, szakmai eseményeinken.)

A program nemzetközi oldala: http://glc-teachdemocracy2.org/?p=824

BEADÁSI HATÁRIDŐ: október 28.

Felhívás itt – Announcement

Pályázati dokumentumok: Application 

forrás: cka.hu