Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Egyedülálló, a szervezetek igényeire szabott kapacitásfejlesztés és 600 000 eurós támogatási keret válik elérhetővé civil szervezetek számára a NIOK Alapítvány és partnerei pályázati programjában, amely az Európai Bizottság “Polgárok, Egyenlőség, Jogok és Értékek” programjának köszönhetően valósul meg.

A NIOK Alapítvány programjának célja, hogy a civil szervezetek képesek legyenek megerősíteni támogatói közösségüket, hogy egyre több elkötelezett állampolgár részvételével dolgozzanak egy-egy jó ügyért. Emellett a program lehetőséget ad majd civil hálózatok megerősítésére és támogatást nyújt közösségi adománygyűjtések indításához is. A programban várhatóan 25-40 szervezet kap támogatást. A 2023. tavaszán kiírandó pályázaton az európai értékeket, alapjogokat, alapelveket képviselő szervezetek indulhatnak, és előnyben fognak részesülni a kisebb és vidéki szervezetek.

“2016 óta 64 magyar szervezettel dolgoztunk együtt a támogatói közösségeket építő programjainkban, az utóbbi években pedig partnereinkkel már a V4 országokban is. Nagy sikert és örömöt jelent számunkra, hogy ez a munka az EU támogatásával folytatódhat. Ezen felül évek óta segítjük a hazai civil szervezeteket a helyi adományok gyűjtésében is, most erre is ráerősíthetünk”, mondta Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója.

A NIOK Alapítvány közel 30 éve dolgozik a hazai civil szervezetek megerősítéséért, működteti szolgáltatásait, képzéseit és fejlesztő programjait, hogy a szervezetek hatékonyabbá tegyék mindennapi munkájukat, növeljék ismertségüket és elismertségüket, adományozókat és önkénteseket vonjanak be munkájukba, és közösségeik aktív részvételével jó ügyekért tegyenek.

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.