Küzdelmeink története (mozgalmak.hu) a CEU Demokrácia Intézete és a Közélet Iskolája új egyedülálló mozgalomtörténeti adatbázisa, amely a magyar társadalmi mozgalmak rendszerváltás utáni történetébe enged betekintést.  Az egyre bővülő adatbázis jelenleg tizenegy társadalmi mozgalom több, mint 600 tiltakozási eseményét dolgozza fel a rendszerváltás és az első Orbán-kormány közti időszakban
 
Az adatbázis elsődleges célcsoportja kutatók, aktivisták és tanárok; kiválóan használható oktatási célokra előadásokon, szemináriumokon (interaktív órákhoz az útmutató alatt talál segédanyagot).
 
A hiánypótló adatok rendszerezésével a rendszerváltás utáni időszak magyar történelmének, civil társadalom fejlődésének, társadalmi mozgalmainak kritikai kutatásához szeretnénk új eszközt és nézőpontokat kínálni.
 
Az adatbázis nemrég frissült, immár 2002-ig találhatóak rajta adatok - ennek alkalmából meséltünk róla a Partizánnak. Nézd meg a videót ezen a linken! Korábban a Civil Rádióban beszélgettünk az adatbázisról, amit ezen a linken találsz, itt pedig a HVG-ra írt cikkünket lehet elolvasni. 
 
Szeretnénk, ha a Küzdelmeink története minél több emberhez eljutna. Ha hasznosnak találod az adatbázist, segíts a népszerűsítésében! Oszd meg a linket másokkal is!