CivilTech
Hírek
Hír
Regionális rákalapítványt hozott létre a kormány
2019. július 11.


117


Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítvány néven, 50 millió forint induló vagyonnal alapítványt hozott létre a kormány

Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítvány néven, 50 millió forint induló vagyonnal alapítványt hozott létre a kormány
kép forrása: napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kitér arra is, hogy a jövő évtől évi 500 millió forint támogatáshoz jut az alapítvány az állami költségvetésből. A közhasznú alapítvány bejegyzése után, annak alapító okirata megjelenik majd a Magyar Közlönyben.

Az alapítás ténye megjelent a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatban is. A medicalonline.hu portál részletesebb beszámolója szerint a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítvány "biztosíthatja a szakma kiváló képviselői legteljesebb megbecsülésének kifejezését, és a szakterület méltó helyének megteremtését a tudományos közéletben". A szervezet az Egészségügyi Tudományos Tanács, az Egészségügyi Szakmai Kollégium, valamint az országos gyógyintézetek mellett a miniszter tevékenységét segíti. Az alapítvány az onkológia oktatásával, kutatásával, a kutatás támogatásával, az elért eredmények hazai és nemzetközi bemutatásával, az eredmények gyógyításban történő felhasználásával összefüggő országos közfeladatokat és nemzetközi feladatokat lát el. Ezek közé tartoznak - egyebek mellett - a következők:

  • elősegíti az onkológiai szakma fejlesztését, oktatását, kutatását, tudományos eredmények megszületését,
  • figyelemmel kíséri az onkológiai szakterület hazai és nemzetközi fejlődését, az elért tudományos eredményeket,
  • közreműködik az onkológia hazai és nemzetközi elméleti és gyakorlati oktatásában, ezen feladata megvalósítása érdekében kétoldalú együttműködési megállapodásokat köt, szakmai konferenciákat, képzéseket szervez.

forrás: napi.hu
Pályázat
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a Finanszírozás, Tanulás, Innováció és Szabadalmak a Kulturális és Kreatív Iparágak számára pilot projektben való részvételre.
Pályázat
Pályázat
Június 3.-val kezdődően a Meet and Code kezdeményezés felhívására civilszervezetek Európa-szerte mikro-támogatásokat igényelhetnek olyan rendezvények szervezésére, amelyek fel ...
Pályázat
Szervezzen eseményt és mutassa meg projektjét a magyarországi #ErasmusDays programsorozaton, október 10-12. között! Ünnepelje velünk az Erasmus+ programot!
Pályázat
A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány közgazdasági, pénzügyi, valamint bankszakmai és oktatás innováció témájú konferenciatámogatási programot hirdet a 2019-es évre.
Címkék