Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Tempus Közalapítvány támogató programokat szervez az Európai Unió által támogatott ifjúsági projektek kidolgozásához és megvalósításához.

Szívesen megvalósítanátok Erasmus+ ifjúsági vagy Európai Szolidaritási Testület projektet, de ehhez segítségre van szükségetek? Esetleg nem tudjátok, merre induljatok el, de azt érzitek, hogy a fiataloknak fejlesztésre, támogatásra van szüksége a mindennapokban? Vagy éppen 18-30 éves fiatalok csoportjaként tennétek valami jót saját, helyi közösségetekért? Titeket vár a Tempus Közalapítvány támogató programja!

Jelentkezünk a támogató programra!

„Segített a közvetlen kapcsolat és a személyes kommunikáció egy olyan személlyel, aki az ifjúsági programok megvalósításában kompetens volt. Így hiteles, praktikus információkat tudott átadni.” (Jármai Ágota, Mások Másképpen Alapítvány)

Mi a támogatás célja?

Annak érdekében, hogy kigondoljátok a tevékenységeiteket és azok megvalósításának módját, a folyamat során egy szakember a tudásával támogat titeket. A cél, hogy a saját és a célcsoportotok igényei érvényesüljenek.

A folyamat lehet:

  • személyes vagy online;
  • megvalósulhat egyénileg vagy az érintett munkatársakkal, partnerekkel közös találkozók keretében;
  • interjúk, mentoring, coaching, képzés, műhelyfoglalkozás, tanácsadás, konzultáció vagy ezek igény szerinti kombinációja formájában.

„A támogató szakember minden felmerülő kérdésünkre érthető és logikus válaszokat adott, ami nagyban segítette a pályázat sikeres és jól megírásában.” (Magyar Zsuzsanna, Alternatíva Egyesület)

Kik jelentkezhetnek?

Várjuk a jelentkezéseteket, ha:

  • olyan önkormányzatnál dolgoztok, ahol nagyobb hangsúlyt helyeznének a fiatalok társadalmi részvételének erősítésére;
  • szervezetként, társadalmi vállalkozásként vagy intézményként szívesen valósítanátok meg Erasmus+ ifjúsági vagy Európai Szolidaritási Testület projektet;
  • 18-30 éves fiatalok csoportjaként tennétek valami jót itthon, és valósítanátok meg szolidaritási projektet.

A részvétel ingyenes, de kiválasztáshoz kötött.

 Jelentkezünk a támogató programra

„A folyamatot nagyon hasznosnak találtam, nagyon sok segítséget kaptam a pályázat megírásában. (…) [A szakember] az egyesületünkről is sokat tudott (…) segítő kérdésekkel vezetett rá a lehető legjobb megoldásokra.” (Csaba Viktória, InDaHouse Hungary Egyesület)

Részletek

Az alábbi linkeken elolvashatjátok a részleteket az egyes programokról: