Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mint arról korábban már hírt adtunk, az Adománybolt a nemzetközi és hazai Charity Shop hálózathoz csatlakozott. Ezzel működtetői vállalták, hogy az üzletben összegyűjtik az adományozók által már megunt, nem használt, de mások számára még értékes holmikat, többek közt ruhákat, könyveket, sportszereket, műszaki cikkeket és játékokat. Ezeket értékesítik, majd negyedévente a profitból karitatív szervezeteket, intézményeket, rászoruló közösségeket támogatnak.

- A nyitás óta 30 adományozó és 132 vásárló, illetve több, mint 100 érdeklődő járt a boltban. Mellettük tízen jelentkeztek önkéntes munkára - hangsúlyozta Budavölgyi Kálmán. - Az árukészlet folyamatosan bővül új és használt termékekkel egyaránt, melyeket a piaci ár 10-40 százalékáért lehet megvásárolni. Így nem csak az támogatja a rászorulókat, aki adományoz, hanem az is, aki vásárol.

Az NCKE elnöke a sajtótájékoztatón mutatta be Molnár László diakónust mint a bolt első jószolgálati nagykövetét, aki segít az Adománybolt népszerűsítésében.A jószolgálati nagykövet feladata többek közt az Adománybolt népszerűsítése.

forrás: zalaihirlap.hu