Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Csizmadia határozottan visszautasította a vádakat, hangsúlyozva, hogy csak a törvényi előírásokat követi. Az elnök kétszáz pályázat felülvizsgálatát javasolta a tanácsnak. A vádakra reagálva hangsúlyozta, nem elutasított pályázatokról van szó, hanem olyanokról, amelyek pénzhiány miatt nem kaptak támogatást. A kifogásolt döntéseket pedig joga van a tanács elé vinni, ezekről testületi döntés születik. A feszült hangulatú, bekiabálásokkal tarkított ülésen Nagy ismét azt hangoztatta, hogy az elnök csak a kollégiumok által támogatásra javasolt szervezetek esetén emelhet kifogást, azt azonban nem teheti meg, hogy már elutasított pályázatokat a tanács elé vigyen. Mindehhez egy ügyvédi véleményt is előcitált. Csizmadia az ülésen elmondta, állásfoglalást kért az illetékes Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, s a tárca az ő álláspontját támasztotta alá.

A tanács tagjainak eredetileg a vitatott pályázatokat pontozniuk kellett volna, de ezt a kilencből csak négyen tették meg a tegnapi ülésig. Nagy Ádám azt akarta elérni, hogy a vitatott pályázatokat utalják vissza a kollégiumoknak, de ezt a többség leszavazta. Két tanácstag jelezte, hogy öt napon belül elkészíti az értékelést, így a testület úgy határozott, hogy a következő ülésen hoz döntést az érintett pályázatokról.

BR

forrás: magyarhirlap.hu

A Népszabadság cikke