Hírek
Hír
Ellehetetlenítették a Magyar ENSZ Társaságot
2003. június 10.


497


P{ MARGIN: 0cm 0cm 0pt;}A Magyar ENSZ Társaság elnöksége megdöbbenéssel értesült arról hogy a Társadalmi szervezetek és alapítványok 2003 évi működési támogatását elbíráló civil kuratórium elutasította a Társaság pályázatát és ezzel a Társaság működését lehetetlenné teszi Ez 1947 óta először fordul elő Mint az erről...

A Magyar ENSZ Társaság elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Társadalmi szervezetek és alapítványok 2003. évi működési támogatását elbíráló civil kuratórium elutasította a Társaság pályázatát, és ezzel a Társaság működését lehetetlenné teszi. Ez 1947. óta először fordul elő.
Mint az erről kiadott állásfoglalás megállapítja, a kuratórium döntése nemzetközi viszonylatban is példa nélkül áll, mivel az ENSZ közgyűlése egyhangú határozatban szólította fel a kormányokat a nemzeti ENSZ-társaságok támogatására. (Ez az egyetlen ilyen határozat civil szervezetekkel kapcsolatban, amelyet a Közgyűlés valaha is hozott.) Ezt az országok többségében, különösen az Európai Unió tagállamaiban meg is teszik.
A Magyar ENSZ Társaság elnöksége a kuratórium tagjaihoz fordul a méltatlan és érthetetlen döntés felülvizsgálata és módosítása céljából. Számít a közvélemény támogatására is, mert a Társaság munkájának ily módon történő kezelése súlyosan árt Magyarország tekintélyének a nemzetközi nem kormányzati szervezetek közegében is. Ha ez a döntés nem módosul, a Társaság munkájának felfüggesztésére kényszerülhet.
A kuratórium döntése sérti és gyengíti az ENSZ Társaságok Világszövetségét is, amelynek a társaság szerves része. Népszava-információPályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” című (GINOP-5.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegség megelőzése érdekében” című (EFOP-1.8.7-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
Az Új nemzedékek jövőjéért kollégium 2019-es pályázatai
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Transznacionális együttműködések” című (EFOP-5.2.2-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Lépj egy fokkal feljebb! - Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása” című (EFOP-3.1.10-17 kódszámú) felhívás.
Címkék