Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
 

2003. december 11. csütörtök
Ezer fogyatékos személynek jelent munkalehetőséget a Szerencsejáték Rt. és az egészségügyi tárca megállapodása, mely szerint a fogyatékkal élők sorsjegyet árusíthatnak napi 4-6 órában. A társaság tervei között egy karitatív sorsjegy kiadása is szerepel, ehhez azonban kedvezőbb adótörvényekre lenne szüksége.

Jövő év végéig ezer fogyatékkal élő személyt foglalkoztat majd a Szerencsejáték Rt. A társaság, az

Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója és Kökény Mihály egészségügyi miniszter
Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója és Kökény Mihály egészségügyi miniszter
Fotó: Magyarország.hu
Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium, a Magyar Kórházszövetség, valamint az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete által kötött megállapodás alapján a fogyatékosok sorsjegyet árulhatnak.

A fogyatékosok helyzetéről szólva Kökény Mihály egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, a jogszabályi környezet kedvező, a szabályok betartásában, az akadálymentesség megteremtésében azonban még jelentős lépéseket kell tenni.

Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója elmondta, a társaság jelenleg 160 személyt foglalkoztat, eddig összesen 14 millió forintot fizettek ki fogyatékos személyek béreként. Õk napi 4-6 óra munkával évente mintegy négyszázezer forinttal növelik jövedelmüket. A sorsjegyforgalmazásban részt vevők áruházakban, kórházak aulájában, valamint a társaság által bérelt helyeken árusítják majd a kaparós sorsjegyeket.

Székely Gábor hozzátette, a kezdeményezés folytatásaként szeretnék létrehozni a karitatív sorsjegyet is. A jótékonysági sorsjegy értékesítéséből befolyt összegből ugyanis a társaság közvetlenül tudná támogatni a fogyatékosok érdekvédelmi szervezeteit. A sorsjegy bevezetésének azonban jelenleg jogszabályi akadályai vannak - hangzott el a tájékoztatón.

Bár a fogyatékos személyek közül nem mindenkinek tudnak ilyen módon munkát biztosítani, a megállapodás aláírói bíznak abban, hogy a gesztus példaértékű lesz, és a közeljövőben más nagyvállalatok is alkalmaznak fogyatékosokat.