Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Kilépett egy tag a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium egyik pályázatelbíráló szaktestületéből, mert veszélyeztetve látta annak függetlenségét -- tudta meg a Magyar Nemzet.

Bányai Sándor szakértő, egykori pályázatelbíráló szerint a tárca befolyásolta munkájukat. Mint fogalmazott: a testület egyik ülésén a minisztériumból telefonon tájékoztatták őket arról, mely pályázatokat milyen összeggel támogassanak, s így a bizottság véleménye nagyban eltért a későbbi eredménytől. Az eljárás ellen tiltakozásul mondott le a közvetlenül Gyurcsány Ferenc miniszter hatásköre alá tartozó, a fesztiválok és nagyrendezvények támogatásáról döntő bizottsági tagságáról. Az más kérdés, hogy a szaktestület többi tagja végül jóváhagyta a kívülről módosított döntéseket. Ennek a pályázatelbíráló testületnek egyébként az a Hudák Tamás az elnöke, aki a Heves Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Hudák mondhatni önmagát is megjutalmazta több ízben, hiszen a Heves Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítványnak 600 ezer, míg az Egri Fiatalok Kulturális Egyesületének 700 ezer forintot ítéltek oda. Mindkét szervezetnek Hudák a hivatalos kapcsolattartója, de további négy, még elbírálás alatt álló pályázatot is ő jegyez. Ismert az is, hogy a nagy rendezvények kategóriájában egymillió forintos támogatásban részesültek -- az interneten is fellelhető adatok tanúsága szerint -- az elmaradt Tisza-tavi fesztivál megszervezésére.

Az ifjúsági tárcánál nem a Magyar Turizmus Rt.-vel szerződést kötött Szín-Lap Bt., hanem az egyik alvállalkozója, a Perspektíva Kft. pályázott. Az állami Magyar Turizmus Rt. a fesztivál kezdete előtt közvetlenül bontott szerződést a Szín-Lap Bt.-vel -- a társaság egy XVIII. kerületi szocialista képviselő édesapjáé --, mivel utóbbi késedelmesen és hibásan teljesítette a rá bízott feladatot. A bt. még a szerződésbontást megelőzően szervezési és kommunikációs munkákkal bízta meg a Perspektíva Kft.-t, amely továbbosztotta a munkák egy részét a Relatív 3 Kft. munkatársainak. A két cég tulajdonosi köre a MeH-hez köthető. A Perspektíva egyik tulajdonosa és ügyvezetője Kósa Margit, a kancellária nemrég átszervezett kormányzati kommunikációs központjának munkatársa, akinek feladata volt a kormányzati kommunikációt 750 millió forintos közpénzért segítő Leo Burnett Kft.-vel való kapcsolattartás is. A Relatív 3 Kft. tulajdonosa és egyik ügyvezetője pedig Hajnal Zsolt, aki egyben a Leo Burnett Kft. igazgatója is. Az ifjúsági tárca helyettes államtitkára tájékoztatása szerint nem kapott pénzt az a cég, amely egyébként sikeresen pályázott a III. Tisza-tavi fesztivál kapcsán. Ocsovai Tamás kijelentette: mivel az említett rendezvény elmaradt, ezért a jövőben sem fognak a szóban forgó céggel szerződni.