Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

a 2012. szeptember 13-i állapot szerint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2011. évi személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó 2012. évi rendelkezése szerinti felhasználásáról a többször módosított 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A. § (2) bekezdése alapján a törvény 4. § (1) bekezdésében és 4/A. § (1) bekezdésében meghatározott kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2012. szeptember 13-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2011. adóévi Szja 1%-os rendelkező nyilatkozataikban és a javukra érvényesen felajánlott Szja 1% összege eléri vagy meghaladja a 100,-Ft-ot.

A kimutatásban szerepelnek a 2012. évben technikai számmal rendelkező a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény (továbbiakban: Ehtv.) szerinti egyházak, a kiemelt költségvetési előirányzat, az Szf. tv. 4. § (1) bekezdése szerinti egyesületek, alapítványok, közalapítványok, országos közgyűjtemények és egyéb kulturális intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek, országos szakmúzeumok, felsőoktatási intézmények, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Összefogás az Államadósság ellen Alap, a Magyar Művészeti Akadémia (továbbiakban: potenciális, azaz lehetséges civil kedvezményezettek), továbbá azon Ehtv. szerinti szervezetek, amelyek 2012. január 01-től, illetve 2012. március 01-től egyesületnek minősülnek, és a javukra érvényesen felajánlott Szja 1% összege eléri vagy meghaladja a 100,-Ft-ot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal augusztus 31-ig postázta ki azokat a felhívó leveleket, amelyekben a potenciális civil kedvezményezetteket tájékoztatta a felajánlott összeg várható nagyságáról és azon törvényi feltételekről, amelyeknek meglétét a felhívó levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1237A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

A kimutatás pdf. és xls. formátumban tölthető le.

forrás: nav.gov.hu (a teljes listák itt tekinthetőek meg)