Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A TÁMOP-5.5.2, „Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén”, című pályázaton országosan összesen 77, Zalában 5 db nyertes pályázatot hirdettek. A zalai programokat összesen 78 millió Ft-tal támogatták. Ebből a pénzből a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezeténél, Becsvölgyén, Zalaszentgróton, Letenyén valamint Nagykanizsán illetve ezek környezetében valósíthatják meg a társadalom minden rétegét érintő projekteket. Az EU-s támogatásból finanszírozott pályázat célja a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi szintű népszerűsítése volt.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület február 22-én nyújtotta be pályaművét, amit a bírálók támogatásra érdemesnek ítéltek. A támogatási összege: 19. 999. 999,- Ft. Címe: VÖDÖR - Vidéki önkéntes Döntések rendszere /főként önként/.
A Nagykanizsai Önkéntes Pont nagy létszámú önkéntes bevonásával egy közösségfejlesztő és értékteremtő projektet hajt végre a nagykanizsai kistérség 28 településén. Az Önkéntes ponton keresztül koordinálják a térségi programsorozatot, és többféle szolgáltatással látják el az hátrányos helyzetű célcsoportot. Céljuk, hogy a tevékenységek által növeljék az önkéntesség szerepét, a közhasznú önkéntes munkával segítsék elő a munkaerő-kipróbálás lehetőségét, a társadalmi integrációt.

Az önkéntes munkavégzéssel lehetőséget adnak a hátrányos helyzetű célcsoport tagjainak a szociális ellátórendszerhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítására. Olyan állandó önkéntes programokat indítanak és meglévőket fejlesztenek tovább, melyekkel egyrészt értéket hoznak létre, másrészt a programba bevont hátrányos helyzetű célcsoport a foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz megtartáshoz szerezhet jogosultságot.

A múlt évben a Nagykanizsai Önkéntes pont augusztustól decemberig közel 90 fő munkanélkülit vont be programjába, akik közhasznú önkéntes munkával szereztek jogosultságot az FHT (foglalkoztatást helyettesítő támogatás), megtartásához. A 15 ezer önkéntes munkaóra teljesítésével 8 millió Ft-ot meghaladó értéket hoztak létre.

Hova toboroznak önkénteseket?
Az adományközponthoz,- a kórházgalériához,- a térségi mobil önkéntes ponthoz,- a vasúti jármű felújításhoz,- a jótékonysági ifjúsági táborhoz,- a közbiztonsági programhoz,- a városi kiemelt rendezvényeken működő önkéntes ponthoz,- a kórházi önkéntes segítő szolgálathoz,- az amatőr színjátszó csoporthoz, valamint emellett még 10 munkahely áll rendelkezésre az FHT-val kapcsolatos közhasznú önkéntes munkához.

A programhoz a Halis István Városi Könyvtár alagsorában működő Önkéntes ponton lehet csatlakozni.
Elérhetőségei: Nagykanizsai Önkéntes Pont 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5.
Tel: 20/9313-055, 20/288-4404, Fax: 93/999-697.
E-mail: civilkerekasztal@gmail.com,
Web: http://portal.civiliroda.eu.

További információ videóval: http://portal.civiliroda.eu