Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Jótékonykodás és védelmi gyakorlat a Telenor „Tedd Oda!” rendezvényén

2013. június 25.

A Telenor több mint 300 munkatársa állt önkéntesnek a vállalat idei, kétnapos „Tedd Oda!” programsorozatán és vett részt jótékonysági és érzékenységet fejlesztő programokon. A Magyar Vöröskereszt szakembereivel katasztrófahelyzetekre készülhettek, és a választható programokon a társaság székházának otthont adó település közösségéért is dolgoztak a vállalat önkéntes munkatársai.

Az első Tedd Oda! Napot 2012-ben szervezte a mobiltársaság. Az önkéntességet népszerűsítő program során a vállalat munkatársai Törökbálint városát tették szebbé. Az egész napos rendezvényen buszmegállókat tisztítottak meg, játszóteret, sportlétesítményeket és óvodát újítottak fel, illetve nem utolsó sorban felújították a helyi rendőrőrs kerítését is.

A „Tedd Oda!” esemény idén két napon keresztül kínált programokat a jelentkezőknek, akik a helyi közösség mellett most más, társadalmilag sérülékeny csoportok támogatására is vállalkozhattak. Voltak, akik a törökbálinti bölcsőde falait festették, mások a Magyar Vöröskereszt szakembereivel kármegelőzési és elsősegély-nyújtó képzésen vettek részt a Telenor Ház kertjében kialakított katasztrófa-helyszíneken. Az iroda sportpályáján a LÁSS Egyesület látássérült labdarúgói a mobiltársaság önkénteseivel ismertették meg a vak-foci szabályait, a sportág szépségeit és kihívásait. A kertben az Élelmiszerbank részvételével 200 adag ételt készítettek a kollégák, amelyet nap végén a Dankó utcai Oltalom Egyesület hajléktalan rászorulói kaptak meg. Az első napon hazai hírességek is részt vettek az önkéntesség népszerűsítésében.

A program második napján a vállalat munkatársai beteg és értelmi sérült gyerekeket kísértek el a Budakeszi Vadasparkba, illetve államilag gondozott gyerekekkel közösen meglátogatták a NOÉ Állatotthont is. Az önkéntesek ezen a napon új játszótéri eszközöket telepítettek a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet parkjában és rendeztek egy Törökbálinti Családi Napot is, elsősorban helyi, nehéz sorsú családok számára.

„Az önkéntességnek hatalmas ereje van. Minden vállalatnak fel kell tárnia ezeket a rejtett értékeket és lehetőség szerint a társadalom felé visszaforgatni. A „Tedd Oda!” rendezvény szervezésével az a célunk, hogy munkatársainkkal sokszínű önkéntes programlehetőségeket ismertessünk meg. A „Tedd Oda!” napokkal más vállalatok és cégek számára is szeretnénk bemutatni, hogy egy aktív közösségből, önkéntes programok szervezésével még több közös érték nyerhető.” – mondta Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója.

A két napon át tartó aktív önkénteskedés záróakkordjaként egy nagyszabású jótékonysági koncerten népszerűsítette a vállalat a telefonos adományozás lehetőségét, Tóth Gabi, Tóth Vera, Eszenyi Enikő, Caramel és Istenes Bence közreműködésével. A Millenárison rendezett „Telenor KoncertKlub” sorozat jótékonysági eseményén a Csodalámpa Alapítvány számára gyűjtöttek támogatást, hogy segítsenek valóra váltani súlyos betegséggel küzdő gyermekek kívánságait. A szervezet munkája a 13600-as szám tárcsázásával és a 35-ös kód megadásával a programot követően is – hívásonként 250 Ft-tal – támogatható. A telefonos vonalon összegyűlt adományokat a Telenor kiegészítette, így 1 000 000 forintra kerekítette fel a felajánlást a szervezet számára.


Címkék
vállalatok, egyesületek hírei, NIOK Alapítvány, adományozás