Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mindenképpen együtt kell működnie a kormányzatnak a civil szervezetekkel a fogyatékossággal élők helyzetének javításáért, foglalkoztatottságuk növeléséért – mondta Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos egy nemzetközi szemináriumon csütörtökön Budapesten.

A Kézenfogva Alapítvány által rendezett, az érintettek munkavállalásáról szóló nemzetközi szemináriumon a miniszteri biztos hangsúlyozta: Soltész Miklós államtitkárral együtt a civil szervezetek mottójának szellemében igyekeznek dolgozni, amely szerint „semmit rólunk nélkülünk”, azaz a szervezeteket minél inkább bevonnák a munkájukba.

Bernáth Ildikó a fogyatékossággal élők foglalkoztatottsági helyzetéről elmondta: mindössze tíz százalékuk dolgozik, ami nagyon alacsony arány. Ennek okai egyebek között a jelenlegi finanszírozási rendszerben és a szakképzés hiányosságaiban keresendők – tette hozzá. A miniszteri biztos hangsúlyozta: még mindig tapasztalhatók elmaradások a fizikai akadálymentesítésben, ez az előző kormány forráselvonásainak is a következménye.