Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Szócska Miklós közölte: az ágazat vezetése jó partneri viszonyt alakított ki az egyes betegszervezetekkel, a betegfórum választmányával az elmúlt időszakban nyílt és korrekt viszonyban dolgoztak együtt, s reményei szerint ez a munka intézményi keretek között is hasonlóan folytatódik.

Az államtitkár kitért arra, nyitott arra, hogy az egyik bezárt intézményben a betegszervezeteknek inkubátorházat nyissanak.

A választmány és a Terápiás Együttműködésért az Egészségügyben Közhasznú Egyesület közös konferenciáján Szócska Miklós bemutatta Novák Krisztinát, akit november elsejével neveztek ki a szintén újonnan felálló Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ főigazgatójává. Az államtitkár szerint ez is jelzi: "látható fázisba érkezett a betegjogok érvényesítése".

Kitért arra: a magyar egészségügy egyik nagyon fontos problémája, hogy megrendült az orvos és a beteg, az ellátórendszer és betegek közötti bizalom. A következő időszak kiemelt feladata lesz, hogy ezt a bizalmat helyreállítsák - szögezte le.

Novák Krisztina üdvözölte a betegfórum létrehozását, amellyel szoros együttműködést tervez. Kiemelte: bízik benne, hogy vezetésével egy olyan szervezet működik majd, amely maximálisan érvényesíti a betegjogokat, segíti a Semmelweis-terv megvalósulását és ezzel egy betegközpontú egészségügy létrehozását.

(MTI, Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

forrás: kormany.hu