Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kedves Barátaink! A Duna vízállása jelenleg nagyon magas. Még nem beszélünk árvízról, hanem árvíz készenlétről, tehát szeretnénk , amennyiben katasztrófahelyzet áll fel, nyugodtan, felkészülten reagálni a felmerülő feladatokra egész Pest megyében.Várjuk 18 év feletti önkéntesek jelentkezését, akik nyitottak az árvízi védekezés során segítséget nyújtani. Jelentkezni a judit.megyesi@voroskereszt.hu e-mail címen lehet az alábbiak szerint:

A tárgy: "Árvíz készenlét" legyen

az e-mailben szerepeljen:

  1. neved
  2. telefonszámod
  3. mikor érsz rá? (nap és időszak megjelölésével pl. minden hétköznap 16.00 és 6.00 között)
  4. hol érsz rá? (települések megjelölése pl: Budapest és Szentendre között vagy csak egy adott településen stb.)

Budapestieknek:

ÁRVÍZI KÉSZENLÉT:A Nyugat-Európában pusztító dunai árvíz Budapest felé tart, a védekezésben és a védekezők ellátásában a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is részt vesznek. A munkálatokra olyan jó fizikumú, segítőkész önkénteseket keresünk, akik szívesen részt vennének homokzsákok pakolásban és egyéb feladatokban. Ha magadra ismertél, kérünk, töltsd ki az alábbi űrlapot, s jelöld, hogy mikor érsz rá!

https://docs.google.com/forms/d/1vKU6p1J-_IUmxojZGUAXVAb8k2bd0DBwNaRUjUFSyKo/viewform

Köszönjük szépen, hogy jelentkeztek hozzánk!

Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete

Az Önkéntes Központ Alapítvány is elkezdte a FB oldalán (https://www.facebook.com/OnkentesKozpont) az önkénteseket érintő hírek közlését.

Van egy kifejezetten az önkéntesek koordinálására létrejött FB oldal is: https://www.facebook.com/groups/252415561566384/?fref=ts