Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az etikus adománygyűjtők, azaz az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete karácsonyi kampányában tippekkel, jó tanácsokkal segíti az adományozókat és az adománygyűjtőket, hogy minél több adomány érkezzen az etikusan gyűjtő civilszervezetekhez.

Az év végéhez közeledvén, a karácsonyi időszakban sok ember érzi úgy, hogy adományával segítene a rászorulóknak, civilszervezeteknek, de néha nem mernek adományozni, mert attól tartanak, hogy rossz helyre kerülnek forintjaik. Az etikus adománygyűjtők célja, hogy ezek az adományok az átlátható gazdálkodással rendelkező és átláthatóan kommunikáló szervezetekhez kerüljenek, és hogy az adományozók is tisztában legyenek azzal, hogyan tudják adományaik felhasználását követni.

Közös érdekünk az adományozás átláthatóvá tétele és az adományozási kultúra fejlesztése!

Ha az Önök szervezete is etikusan és átláthatóan gyűjt adományokat és fontos tartja, hogy mások is ezt tegyék, küldje tovább karácsonyi képeslapjainkat civil szervezeteknek és adományozóknak és kövesse az etikus adománygyűjtők tevékenységét, valamint használja az Etikai Kódexet adományszervező tevékenysége során!