CivilTech
Címke: átláthatóság
Forrásszervezés
2015. október 16.
A sikeres támogató toborzáshoz érdemes utánajárni, hogy az adott téma iránt érdeklődőknek mi a legfontosabb, mi motiválja őket az adományozásban, mik a legfőbb jellemzőik. A célcsoport ismerete hatékonyabbá, könnyebbé teheti mind az adományszervezést, mind a szervezet külső kommunikációját.
2015. március 24.
A pályázók önkéntes, saját nyilatkozataik szerinti vállalás alapján 2 éves időtartamra ingyenesen igényelhetik a Védjegyet, melynek odaítéléséről az azt működtető és fenntartó tagokból álló Semmelweis Garancia Védjegy (SGV) Bizottság dönt.
2018. január 16.
Számos helyi, regionális és néhány országos hatókörű civil adatbázis is létezik, amelyet az adófizetők az 1%-os időszakban előszeretettel használnak a szervezetek tevékenységének, adószámának ellenőrzésére.
2016. június 08.
A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány szeretettel hívja meg a kedves kollégákat és a civil szektor iránt érdeklődőket konferenciájára, melynek keretében a civileket érintő aktuális kérdésekről, trendekről, problémákról tart a szektor neves szakembereivel és képviselőivel vitát, eszmecserét.
2012. október 11.
Az Átláthatóság program keretében az Adománygyűjtők Önszabályozó Testülete beszélgetést szervez október 17-én, 17 órától.
2016. január 26.
Január 20-án indulhat el az Alapítványok Feketén Fehéren adatbázis. Papíron minden civil szervezetről megtudhatnánk, hogy érdemes-e adónk 1 százalékára. A gyakorlatban viszont egy szolgáltatást árulnak a civileknek, amit ha nem vesznek igénybe, rosszul járnak. Zsarolást, szélhámosságot és átverést emlegetnek.
2012. március 08.
„Kerülj képbe! Légy jelen a médiában!”
2018. április 21.
2015. szeptember 15.
Az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete (www.atlathatosag.eu ) tagtoborzó pályázatot hirdet civil szervezetek számára.
2017. március 01.
Új köntösben a régi módszerek
2012. június 13.
Indul a „Kerülj képbe!” projekt második pályázati köre! Ezúttal ne maradjon le róla!
2012. május 13.
2016. február 18.
Közérdekű tevékenységnek beállított zsarolással szerezne pénzt egy alapítványok minősítését hirdető vállalkozás. Az elvileg az adományozóknak iránymutatást nyújtó honlapjuk még nem indult el, de egy sor szervezetet már megkerestek, hogy fizessenek elő a szolgáltatásra, vagy szponzorálják az oldalt sok millióval, különben a médiában – és a nemsokára induló honlapjukon – feketítik be őket.
2014. augusztus 14.
Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete működésének operatív támogatása illetve a fejlesztési feladatok menedzselése céljából egy titkárságot működtet. A titkársági feladatokat, mint kezelőszerv illetve a működéshez szükséges jogi személyi hátteret jelenleg a NIOK Alapítvány látja el, a pályázat célja egy végleges, hosszú távon működő titkárság felállítása.
2016. március 02.
Fenyegetéssel és zsarolással próbál civil szervezetektől pénzt kicsalni az Alapítványok Feketén Fehéren oldal. A szektor átláthatósága valós igény, de az adatbázist ironikus módon az a File László készíti, aki ellen még 2000-ben sikkasztás gyanúja miatt indítottak nyomozást, bár bíróság elé nem került az ügye. Az akkori alapítványa működését átláthatatlannak nevezték, és most ő is ez alapján osztályozza a szervezeteket.

Címkék