Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Háttérinformációk: 

A HP Inc. 7000 db laptopot adományoz a háborús agresszió elől menekülő gyermekek és családjaik, valamint az őket támogató szervezetek, oktatási intézmények számára. Az eszközöket a Nemzetközi Lépésről Egyesületen keresztül a Global Business Coalition for Education adományozza, melynek a HP Inc. is a tagja. Az adomány elosztását Magyarországon a Partners Hungary Alapítvány végzi.

A Partners Hungary Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a 2022. február 24-én kirobbant ukrajnai háború okán kialakult humanitárius katasztrófa következményeinek enyhítését, különösen a háború elől Magyarországra menekülő, vagy Ukrajna határain belül menekülni kényszerülő családok, gyermekek, felnőttképzésben részt vevő, vagy indokolt esetben ezen kategóriák egyikébe sem sorolható személyek oktatáshoz való hozzáférésének, beilleszkedésének támogatását. 

Az adományozó szándékai alapján a laptopokat elsősorban menekültekkel foglalkozó szervezeteknek, formális és informális csoportoknak, oktatási és köznevelési feladatokat ellátó szervezeteknek és intézményeknek, valamint pedagógusoknak, menekült gyermekeknek és családoknak osztjuk ki.  

Pályázati program legfontosabb alapelvei: 

  • Gyorsaság: A laptopok a lehető leghamarabb kerüljenek a kedvezményezettek birtokába, hogy az iskolaév megkezdését követően mihamarabb a hatékony tanulás, a szabadidő hasznos eltöltése, és az információszerzés hasznos eszközeivé válhassanak. 
  • Megbízhatóság: Szeretnénk biztosítani, hogy a laptopok biztosan a rászoruló gyerekek, családok, pedagógusok és az őket támogató szervezetek és oktatási intézmények számára legyenek elérhetők, és a lehető legnagyobb mértékben ki tudjuk szűrni az esetleges visszaélés lehetőségét.  
  • Együttműködés: Nagyon fontosnak tartjuk a menekültek támogatásában dolgozó önkéntesek, szakemberek, szervezetek együttműködését, mert hisszük, hogy az információk megosztásával, egymás kompetenciáinak kiegészítésével, közös gondolkodással és cselekvéssel, szolidaritás-vállalással tudunk csak reflektálni a folyamatosan változó igényekre.0 
  • Fenntarthatóság: szeretnénk biztosítani, hogy az eszközök hosszabb távon, és az eszközök kapacitásának kihasználásával álljanak a kedvezményezettek szolgálatában, és lehetőség szerint – különösen az oktatási intézmények esetében – a teljes nevelői és tanulóközösség javát szolgálják. 
  • Nyomon követés, hatásmérés: szeretnénk felmérni, milyen hatással volt a kedvezményezettek életére a laptophoz jutás; ezt a Most Significant Change módszerrel fogjuk nyomon követni. 
  • Átláthatóság: a laptopok elosztását a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok betartásával, de transzparens módon szeretnénk végezni. Honlapunkon nyomon követhető lesz a nyertes szervezetek névsora, a még rendelkezésre álló laptopok száma, a pályázatokkal kapcsolatos információk.

Kik pályázhatnak?

A pályázat nyílt. Ebben a pályázati körben pályázatot nyújthatnak be:   

  • menekülteket támogató civil szervezetek: egyesületek, alapítványok, szociális szövetkezetek, stb.  
  • menekülteket támogató nonprofit és forprofit gazdasági társaságok,  
  • menekülteket támogató informális csoportok és szerveződések, önsegítő csoportok, stb.

FIGYELEM! Jelen pályázati felhívás olyan szervezetek számára is nyitva áll, amelyek a korábbi pályázati körökben is részt vettek. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázók csak olyan személyek, illetve szervezeti munkatársak részére igényelhetnek laptopot, akik a korábbi fordulókban nem részesültek ilyen támogatásban! 

A pályázat tárgya: 

A HP Inc. által adományozott új HP240-480G8/EliteDesk/ProBook/Pavilion/x360Convert típusú, angol és ukrán billentyűzettel ellátott laptopok, amelyek általános felhasználói célokra tökéletesen megfelelnek. A laptopok Core i3-i7 processzorral, 8-16GB RAM memóriával és 256-1TB háttértárral rendelkeznek. A beérkező igények függvényében a felhasználás célja szerint határozzuk meg a kiosztandó laptopok típusát.  

A pályázat kizárólag elektronikusan nyújtható be a következő linken elérhető pályázati adatlapon:  

  • https://forms.gle/9STCrk156tLN63E58   
  • A kitöltött elektronikus pályázat mellé nem szükséges további dokumentumokat benyújtani.   
  • A pályázat benyújtásának határideje 2023. március 12. 23:59  
  • A beérkezett pályázatok értékelése és eredményhirdetése folyamatos.  

további információk: partnershungary.hu