A pályázatok leadási határideje: 2022. július 20. 12:00
Sokan azt gondolják a szolidaritásról, hogy az valamiféle emberi kötelesség, mégis gyakran elmulasztjuk. Sokszor félünk kiállni bajba került embertársaink mellett, hiszen ezzel magunk is kockázatot vállalunk. Rossz emberek lennénk vagy csak önérdekkövetők? Vagy egyszerűen figyelmetlenek vagyunk? És milyen az, amikor rájövünk, jót tenni valójában nagyon jó!?
Civilek ezrei számára a szolidaritás örömforrás, erőforrás, szeretetforrás. Ha valakik, ők meg tudják mutatni az embereknek, hogy a szolidaritás annak is jó, aki szolidáris! Azt még érezzük, miért jó annak, akivel mi magunk szolidárisak vagyunk, és segítséget nyújtunk neki. Az azonban mintha nem lenne egyértelmű, hogy nekünk, a közösségünknek, a társadalomnak miért van szüksége arra, hogy kiálljunk másokért. Mi változik, ha ott vagyunk egymásnak?
Ötleteljetek és meséljétek el nekünk és a kiállítás látogatóinak, civilként mit jelent számotokra a szolidaritás! Létezik egyáltalán? Hogyan jelenik meg a munkátokban? Nektek miért fontos? És milyen érzés átélni? Mutassátok meg!
A zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek kiállításra kerülnek. A pályázaton való részvétel bejegyzett civil szervezetek és informális szerveződések (közösségek, kezdeményezések, mozgalmak, civil társaságok) számára egyaránt nyitott.
A pályázat az ARC kiállítás keretein belül, a Civilizáció koalíció szervezésében valósul meg. A kiírás azért született, mert hiszünk benne, hogy a szabad és cselekvő polgár épít: fenntartható, demokratikus, igazságos és szolidáris közösségeket teremt. Hisszük, hogy mindenki civil, aki tesz azért, hogy világunk és benne Magyarország jobb és élhetőbb hely legyen.
A jelentkezés menete és a teljes pályázati kiírás megtekinthető itt: https://arcmagazin.hu/.../final-22-ARC-palyazati-kiiras.pdf
*** Pályaműkészítő pártaláló! ***
Terveznél egy jó ügyért, de nincs kinek? Vagy civilként pályáznál, de nincs, aki megcsinálja a plakátot? Összekötünk titeket! Várjuk azon művészek, képkészítők, grafikusok és ügynökségek jelentkezését, akik segítenének bejegyzett civil szervezetek és informális szerveződések pályaműveinek elkészítésében! Azoknak a civileknek a jelentkezését is várjuk, akik pályázni szeretnének, de nincs, aki megvalósítsa az ötleteiket! A jelentkező grafikai szolgáltatóknak és civileknek pártaláló rapidrandit szervezünk (a felmerülő igényekhez igazodva)! Jelentkezési határidő a pártalálóra: június 28.
Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/Xh7RZfCvzAFcAfiK6