Hozz programot a Bánkitó Fesztiválra!

MÁR
08

Határidő: 2020. március 08.

Civil-kulturális pályázatfelhívásunkra olyan programötleteket várunk, amelyek kritikusan gondolkoznak a magyarságról, az identitásról, illetve a „hazaszeretet” és a „nemzetterápia” fogalmairól.

Hozz programot a Bánkitó Fesztiválra!

Jelentkezz saját programötlettel a Bánkitó Fesztivál 2020-ra!

Az idei Bánkitón előre nyilazunk, és nem hátra. Hungaroterápiába fogunk, hogy egy hungarovitaminos pezsgőtabletta bedobása mellett feloldjuk magunkban a nemzeti identitásunk körül gomolygó szorongást is.

Civil-kulturális pályázatfelhívásunkra olyan programötleteket várunk, amelyek kritikusan gondolkoznak a magyarságról, az identitásról, illetve a „hazaszeretet” és a „nemzetterápia” fogalmairól. Új nézőpontotokat keresünk a történelmi traumák, a kulturális örökségek és az ezekből gyökerező hagyományok megértésére.
A programotok lehet éjjeli, nappali, vagy amibe csak úgy belebotlik az ember. Hozhattok workshopot, kerekasztal beszélgetést, vitaszínházat, vagy akár performanszot, közös mozgást, installációt. Hozhattok olyat is, amilyet még sose látott senki! Az a fontos, hogy fesztiválkompatibilis legyen, reagáljon valamilyen formában a Bánkitó fesztivál hívószavára (ez idén a Hungaroterápia!), és kezelje prioritásként mások bevonását.

Idén a civil és kulturális programok mellett pályázhattok a Bánkitó tudományos és közéleti ismeretterjesztő programsorozatába, a Szájensz Szeánsz-ba is. Szervezz te is ismeretterjesztő, tudomány-népszerűsítő programot, legyen az workshop, kerekasztal beszélgetés, vagy bármilyen interaktív tudásközvetítő, tudásteremtő élmény.

Részletes CIVIL-KULT és TUDOMÁNYOS pályázatleírás:
bankitofesztival.hu/hozzprogramot

Keressük azokat a művészeket is, akik Goya módra fészkelnék be magukat alkotásukkal mind a fesztivál művészeti programjába, mind a fesztiválozók szívébe. Szépművészet a népművészet!

Részletes KÉPZŐS pályázatleírás:
bankitofesztival.hu/kepzo_opencall

A nyertes pályázók rendelkezésére álló anyagköltség: bruttó 15 ezer forint.

Minden leadott pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó civil szervezet/magánszemély nevét és e-mail címét,
  • a koncepció és a projekt leírását,
  • részletes anyagköltségeket,
  • technikai igényeket (amennyiben vannak).

A pályázat beküldésével hozzájárultok, ahhoz, hogy a projekteteket megjelentethessük a fesztiválhoz kapcsolódó online felületeken, kiadványokban.
Bármilyen további kérdéssel írjatok a program@bankitofesztival.hu e-mail címre!

A pályázati tervek leadási határideje: MÁRCIUS 8.
Eredményhirdetés: március 13.

Kíváncsian várjuk az ötleteiteket, és reméljük, hamarosan találkozunk Bánkon!


Címkék
pályázatírás, kultúra, művészet, ifjúság, hagyományőrzés, tudomány