Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Elindult a Közös Értékeink Program! Az Ökotárs Alapítvány és partnerei a mai napon közzétették új pályázati kiírásukat, amelyre várják a demokrácia, az emberi jogok és a jogállami normák érvényesítése mellett elkötelezett civil szervezetek jelentkezését!

A program célja, hogy összetartó és cselekvő civil közösségek szülessenek, amelyek tagjai munkájuk során új partnerségeket alakítanak, fejlődnek szervezetként, bővítik módszertani tudásukat, miközben konkrét kampányokat is megvalósítanak. A kiírók olyan terveket várnak, amelyek megvalósítása elősegíti, hogy Magyarországon mindenki élhessen az őt megillető jogokkal, részt vehessen saját élete alakításában és beleszólhasson közös ügyeinkbe, függetlenül attól, hogy honnan jött, hogyan gondolkozik, milyen körülmények között él.  A program ezeknek megfelelően három prioritás köré rendeződik: Partnerségben, Fejlődésben, Akcióban!

Az első kiírásban a hazai civil szervezetek két pályázattípus közül választhatnak. A “Partnerségben – országos és regionális pályázatok” keretében elsősorban olyan nagyobb, országos civil szervezetek jelentkezését várják, amelyek kisebb, vidéki szervezetekkel és állampolgári kezdeményezésekkel működnének együtt. Ebben a kategóriában legfeljebb 60 000 euró támogatásra lehet pályázni.

A “Fejlődésben – intézményfejlesztési és projektpályázatok” elsősorban olyan, Budapesten kívül működő kisebb és közepes méretű civil szervezetek számára nyújtanak lehetőséget, amelyek már most is a programban meghatározott értékekhez kapcsolódó tevékenységeket végeznek, vagy ilyenek indítását tervezik. Ebben a kategóriában legfeljebb 20 000 euró támogatásra lehet pályázni.

A pályázati lehetőségek az Európai Unió új, a tagállamok civil szervezeteit közvetlenül támogató programjának (Citizens, Equality, Rights and Values - CERV) hazai elemeként jelennek meg. A Magyarországnak jutó támogatásokat az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány-Magyarország közvetítik a magyar civil társadalom felé. A nyertes szervezetek emellett szakmai támogatásban is részesülnek, amelyet a Közösségfejlesztők Egyesülete biztosít számukra.

A hazai pályázatokat kiíró szervezetek gondoskodnak arról, hogy a program keretében Magyarországnak szánt uniós források eljussanak azokhoz az emberekhez, akik cselekedni szeretnének.

A Közös Értékeink Program első pályázati kiírása itt érhető el: https://kozosertekeink.hu/

A pályázat beadásának határideje: 2023. március 20. (14 óra)