Pályázati felhívás 2019. évre erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegű támogatásához

OKT
16

Határidő: 2019. október 16.

A támogatás célja a nem Magyar Államvasutak Zrt. vagy nem erdőgazdasági zrt.-k által működtetett erdei vasutak üzemeltetésének támogatása.

Pályázat erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegű támogatásához

Támogató: Agrárminisztérium.

A pályázat nyílt. 

A támogatásra az a non-profit gazdasági társaság, civil szervezet és költségvetési szerv (a továbbiakban: pályázó) jogosult, amely a honlapján megjelentetett menetrend alapján az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény szerinti erdei vasúton, vagy egyéb természeti környezetben futó vasúton, közjóléti tevékenységgel összefüggésben keskeny nyomtávú vasúti pályahálózaton, turisztikai célú személyforgalom bonyolítását végzi.

A támogatás forrása a Magyarország 2019. évi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény 1. melléklet XII. Agrárminisztérium fejezet, 20. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 5. Nemzeti támogatások alcím, 11. Erdei kisvasutak üzemeltetési támogatása jogcímcsoport előirányzat 2019. évi kerete.

A támogatásra rendelkezésre álló forrás mértéke 45 millió forint.

Támogatás a rendelkezésre álló keret mértékéig nyújtható, és egy pályázó legfeljebb 9.000.000 forint vissza nem térítendő, utólagos elszámolási kötelezettség mellett egy összegű előlegként folyósított támogatásban részesülhet. A támogatásról szóló döntés az igényelt összeghez képest alacsonyabb összegre is vonatkozhat, amennyiben a pályázó rendelkezésére álló szabad általános csekély összegű támogatási kerete, vagy a tárgyévre megállapított forrás összegét a bejövő jogos igények meghaladják. A támogatott tevékenységhez a támogatáson felüli saját forrás biztosítása nem feltétel. A támogatás intenzitása: 100%.

A támogatás összege a nyilvános menetrend szerint indított, és a mentesítő járatok menetlevélen feltűntetett futásteljesítménye (km) alapján a hatósági szerződésben meghatározott intervallumon belül számolható el 1.900 Ft/km átalánnyal. A támogatás terhére egyéb költség nem számolható el.

forrás, bővebben: kormany.hu


Címkék
pályázatírás, forrásszervezés, kultúra, környezet, turizmus