Az Önkéntes Központ Alapítvány idén 15. alkalommal osztja ki az Önkéntességért díjakat.

 A hagyományokhoz híven idén is várjuk a pályázatokat az Év Önkéntes Programja díjra olyan civil szervezetektől, intézményektől, akik mindennapi tevékenységeiket önkéntesek segítségével látják el. Örömmel fogadnánk olyan pályázatokat, amely bemutatja, hogy az önkéntes program, az önkéntesek bevonása milyen előrelépést hozott a szervezet életében az elmúlt 15 évben, nemcsak az elmúlt 1 év során. Például: ha az évek során egy kisebb önkéntes közösségből mára már az önkéntesekre támaszkodó jól működő civil szervezet lett. 

2023-ben is keressük az Év Önkéntesét, a díjra olyan személyek jelölését várjuk, akik példaértékű önkéntes tevékenységet végeznek és e tevékenységük révén másokat is motiválnak az önkéntes tevékenységre. Fontos, hogy ebbe a kategóriába jelölni kell a díjra érdemesnek tartott személyt, önjelölés nem lehetséges.  

Ma már a legtöbb cég életében fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás (CSR) a fentarthatóság, az employer branding. Ezek mind olyan tevékenységek egy vállalaton belül, melyekbe beépíthető az önkéntesség valamilyen formában. A Legjobb Vállalati Önkéntes Program nívódíjra azon vállalatok pályázatait várjuk, akik elősegítik, biztatják, támogatják munkavállalóikat önkéntes tevékenységek végzésére és ehhez a vállalat minden szükséges hátteret biztosít. Ezek a tevékenységek lehetnek fizikai munkán alapuló önkéntes programok és szaktudást átadó, azaz pro bono tevékenységek is.  

Az Év Közösségi Kezdeményezése közönségdíjra, olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi önkéntesekből álló közösségek jelentkezését várjuk, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel. Ezt a díjat közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában várjuk majd a szavazatokat. A szavazásról az Önkéntes Központ Alapítvány Facebook oldalán fogunk tájékoztatást adni. 

A szavazás időtartama 2023. október 16. 18.00 - 2023. november 10.18.00

Minden más kategóriában a pályázatokat szakmai zsűri fogja értékelni és elbírálni. 

Pályázatok beadási határideje: 2023. október 09. 

Az Online formában elérhető pályázati űrlapok linkjei:  

 Az  ÉV ÖNKÉNTESE 2023.

 Az  ÉV ÖNKÉNTES PROGRAMJA 2023. 

 A LEGJOBB VÁLLALATI ÖNKÉNTES PROGRAM NIVÓDÍJ  (cégek)

 Az  ÉV KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSE (közönségdíj) 

 További részletek és Részvételi szabályzat: http://www.onkentes.hu/hirek/15-oenkentessegert-dij-2023-palyazati-felhivas